Informatie-app voor internationale werknemers

Informatie-app voor internationale werknemers

Help jij jouw internationale medewerkers mee op weg in Nederland?
Integreren en meedoen met een app.

In de regio Noord-Limburg verblijven veel arbeidsmigranten. Om hen met goede informatievoorziening verder te helpen hun weg te vinden in Nederland, hebben de  samenwerkende Noord-Limburgse gemeenten een tijd geleden de app MYinfoNL gelanceerd.

Taal- en taalontwikkeling, sociale contacten, waardige huisvesting en een veilige omgeving zijn belangrijk voor iedereen. Maar als je uit het buitenland komt en de Nederlandse taal helemaal niet spreekt is het extra moeilijk om je weg te vinden, uit te zoeken wat je allemaal moet regelen en welke instanties je hiervoor moet benaderen. Daarom is de app ontwikkeld zodat arbeidsmigranten sneller wegwijs zijn in Nederland. De app geeft naast gemeentelijke en regionale informatie ook landelijke voorlichting.

Omdat we allemaal gebaat zijn bij goede medewerkers die hier met plezier werken en wonen is het belangrijk dat ze snel integreren, en de app draagt daar enorm aan bij. Internationale werknemers, maar ook werkgevers en huisvesters hebben via het platform altijd toegang tot actuele informatie over bijvoorbeeld huisvesting, werkgelegenheid, belastingbetaling,  werknemersrechten en relevante wet- en regelgeving. Daarnaast geeft de app ook informatie over het leren van de Nederlandse taal, scholing voor kinderen, omgang met buren, gezondheid en nog veel meer. En juist daarom is het belangrijk om de app zo veel mogelijk onder de aandacht te brengen.

Een link naar de app vind je hier:
Gemeente Venlo Stay (btstay.com)

De app is beschikbaar in de gemeenten Bergen, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray. Internationale medewerkers ontvangen informatie over de app als ze zich inschrijven bij de gemeente waar ze wonen of bij registratie bij het RNI-loket in Venlo.

Translate »