Jubileum Koninklijke Kusters Engineering

Jubileum Koninklijke Kusters Engineering

VENLO – Het is alweer tien jaar geleden dat het bedrijf het predicaat Koninklijk in ontvangst mocht ontnemen uit handen van de toenmalig burgemeester Bruls van de gemeente Venlo. Dit jaar viert Koninklijke Kusters Engineering niet één, maar twee bijzondere jubilea. 

Op 9 juni 1911 schreef Handerie zich in bij de Kamer van Koop van Koophandel. Dit was dé start van het succesvolle familiebedrijf Kusters. Begonnen als een lokale smederij, groeide het bedrijf mee met de tijd naar o.a. een constructiewerkplaats, fabrikant van luchtverwarmers en afvalrecyclingsystemen. In 1979 ontwikkelde Kusters een technologie voor het veilig vernietigen van (oud) geld die, zoals later bleek, het gehele bedrijf op zijn kop zou zetten. Hoewel het patent op deze machines ondertussen al lang is verlopen, is het Venlose familiebedrijf al 42 jaar wereldleider in het aanbieden van veilige vernietigingsoplossingen voor fysiek geld.

Jubilea
De familie heeft deze maand nog een bijzonder jubileum te vieren. In 1951 was Kusters een van de eerste industriële bedrijven dat een stuk grond kocht aan de Venlose kant van de Maas: de Veegtes. Wat zoveel betekent als: een hoop bedorven zand. Een groot gedeelte van het terrein was vóór het ontwikkeld werd, bedenkt met zandverstuivingen. Dit hield de familie niet tegen om aan de Laurens Janszoon Costerstraat een groot stuk land te kopen en hier een fabriekshal van 1000 m2 laten bouwen. Mede doordat het Kusters zelf de constructie voor de hal kon leveren, was de hal na een half jaartje volledig af en vond op 16 juni 1951 de officiële opening plaats. Op 16 juni 2021 is het bedrijf al weer 70 jaar gevestigd op de Laurens Janszoon Costerstraat.

Vierde generatie
Momenteel staat alweer de vierde generatie aan het roer. Een generatie die vooral vooruit kijkt. De afgelopen jaren is er binnen Kusters hard aan de weg getimmerd om de milieutak nieuw leven in te blazen. Dit heeft onder andere geresulteerd in de Organic Liquefying Press. Deze machine kan natte organische fracties scheiden van droge vaste en vezelige fracties en is een zeer belovende technologie gebleken bij testen in zowel Schotland voor het scheiden van gemengd huishoudelijk- en groen afval als in Duitsland voor het ontwateren van plastics, zoals bijvoorbeeld paper pulp rejects afkomstig uit het papierrecycling proces bij papierfabrieken.

Vernieuwen
Hoewel het bedrijf en de familie bekend staan om hun eigenschap om zich telkens te herpakken te blijven vernieuwen, zou dit nooit tot zo’n successen hebben geleid zonder haar klanten, leveranciers, partners en medewerkers. Koninklijke Kusters Engineering wil iedereen daarom hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking en hun vertrouwen.

Wij feliciteren Koninklijke Kusters Engineering met deze mooie mijlpalen.

Over Koninklijke Kusters Engineering
Koninklijke Kusters Engineering is een internationale machinebouwer (OEM), uitgegroeid tot wereldleider op het gebied van geldvernietigingssystemen. Het familiebedrijf staat bekend om het ontwerpen en produceren van innovatieve en veilige oplossingen voor het optimaal hergebruik van waardevolle materialen. Materialen als oud geld, maar ook gevoelige documenten, huishoudelijk afval, papier pulp rejects en plastics.

In de afgelopen jaren zijn er namelijk grote stappen gezet in de paper pulp industrie en insecten kweek. Door organische materiaal effectief te scheiden van vaste fracties, wordt de feedstock voor insecten opgeschoond en gehomogeniseerd. Als de larven volgroeid zijn, kunnen ze vervolgens van het substraat gescheiden worden middels de Rotoshifter.

Momenteel staan er meer dan 700 Kusters machines in 80+ landen en heeft Kusters Engineering een klantenbestand van meer dan 100 centrale banken, printing works, mints en overheden. Daarnaast hebben ze kantoren in de Verenigde Staten, Kenia, Rusland en India en werken ze samen met 30+ partners over de hele wereld.

Zo blijft Koninklijke Kusters Engineering zich wereldwijd inzetten voor een duurzame en circulaire economie.

Translate »