Youri Timmermans wint Frans van Leijden Award 2021

Youri Timmermans wint Frans van Leijden Award 2021

VENLO – Met gepaste trots reikte HAS Hogeschool op 10 juni 2021 de allereerste Frans van Leijden Award uit aan Youri Timmermans, student Bedrijfskunde en agri-foodbusiness van HAS Hogeschool in Venlo. (rechts op foto).

Youri heeft een oplossing bedacht om emissies van gewasbeschermingsmiddelen tegen te gaan. Deze techniek wil hij wereldwijd beschikbaar maken. De award werd vandaag, anderhalf jaar na het overlijden van Frans van Leijden, als eerbetoon aan hem uitgereikt. De bijzondere uitreiking was vanuit de studio in Villa Flora in Venlo te volgen via de livestream van GROW.

Genomineerden
Naast Youri Timmermans waren ook Hester Schilt en het duo Ben Flikweert & Miles Bühlmann genomineerd voor de award. Vier studenten, die stuk voor stuk barsten van talent en ondernemerschap en met hun mooie initiatieven alle vier een plek op het podium verdienen. Youri wist echter de meeste publieksstemmen te bemachtigen en ook de vakjury heeft hij overtuigd van een positie als winnaar van de eerste Frans van Leijden Award.

Lef om te pionieren
“Het valt niet mee om het in deze branche voor iedereen goed te doen. Je hebt met zoveel verschillende stakeholders te maken met zoveel verschillende belangen. Als iemand dan het lef heeft om wél dat verschil te maken, dan juichen we dat van harte toe!”, aldus de toelichting van de jury. “Hiermee laat hij zien dat hij – net zoals Frans van Leijden – durft te pionieren, ondernemerschap toont en hard werkt om zijn visie tot werkelijkheid te laten bloeien.”

Frans van Leijden Award
De award is een levend kunstwerk, ontworpen door Esther Hoogendijk. Uitgangspunt voor het ontwerp waren ‘robuustheid, kwetsbaarheid en groei’. Esther heeft dit vormgegeven door zaden van pionierende soorten zoals klaproos en moerasandijvie te verwerken in de award. Onder invloed van water en licht heeft het de potentie om te groeien en bloeien.

Translate »