Logistiek Limburg slaat opnieuw handen ineen

Logistiek Limburg slaat opnieuw handen ineen

Limburgse logistieke bedrijven presenteren zich gezamenlijk op internationale topbeurs München

Het Limburgse logistieke bedrijfsleven slaat wederom de handen ineen om zich gezamenlijk te presenteren op Transport Logistic München, de grootste beurs ter wereld op het gebied van transport en logistiek. ELC Limburg en LIOF organiseren mede op verzoek van Provincie Limburg en door hen financieel ondersteund de gezamenlijke beursdeelname. 16 Limburgse partijen presenteren zich van 4 t/m 7 juni 2019 in München om te laten zien dat Limburg, al jarenlang dé logistieke hotspot van Nederland, op het gebied van logistiek echt alles in huis heeft.

Limburg excelleert al jaren op haar logistieke competenties. Dankzij de veelvoud aan transporteurs, logistiek dienstverleners, ketenregisseurs en gespecialiseerde support diensten is er een uitstekende mix aan logistieke ketenpartners. Tel daarbij op een zeer gunstige ligging ten opzichte van het Europese achterland; vanuit Limburg zijn zo’n 35 miljoen consumenten binnen twee uur te bereiken. Een omzet van zo’n 5 miljard euro maakt logistiek voor Limburg dan ook één van de belangrijkste economische sectoren.

Zo beaamt Joost van den Akker, Gedeputeerde Economie en Kennisinfrastructuur van Provincie Limburg. “De gezamenlijke deelname van logistiek Limburg aan deze beurs in München, draagt bij aan het positioneren van logistiek Limburg op de internationale kaart. Limburg kent als doorvoer, distributie en productieregio een groeiende logistieke positie, die met ruim 60.000 banen voor 12% bijdraagt aan onze werkgelegenheid. Dit wordt bevestigd door het groot aantal nieuwe vestigingen en infrastructurele investeringen.”

VIA Recruitment is een van de deelnemers. Managing Director Paul Custers over de overwegingen mee te gaan naar München. “Wij zien het belang van een netwerk dat elkaar wil helpen, versterken en ontmoeten. Daarbij vinden wij het prettig om gezamenlijk ons te laten zien op een internationaal speelveld.” René Knapen, namens ELC Limburg vult aan: “Samen vanuit Limburg naar de beurs in München gaan om onze logistieke kracht en kennis wereldkundig te maken is niet alleen nuttig en efficiënt, maar het is ook een plezierige samenwerking.”

Eén veelzijdig team

De deelnemers laten weer de veelzijdigheid en breedte van de Limburgse logistiek zien met de aanwezigheid van transport en logistieke dienstverlening, douane, onderwijs, recruitment, ICT en regionale overheid. Om als één team aanwezig te zijn, waarbij ieders sterktes aan bod komt, is de beursdeelname gisteren officieel van start gegaan met een gezamenlijke kick-off. Deze stond in het teken van kennismaken en het ophalen van ideeën, wensen en behoeften, zodat logistiek in Limburg én de Limburgse bedrijven zo sterk mogelijk worden gepositioneerd.

“Na een succesvolle Limburgse beursdeelname in 2017 starten wij vol enthousiasme aan de voorbereidingen voor 2019. Input van de deelnemers is hierbij van grote waarde. Met behulp van deze kick-off creëren wij één krachtige gezamenlijke visie hoe wij logistiek Limburg in München op de kaart zetten”, aldus Kyra Manders, Programma Manager binnen LIOF en verantwoordelijk voor de Limburgse deelname.

Paul vult daarbij aan “De kick-off is de aftrap naar een succesvolle beurs in 2019. Als ervaren beursbezoekers willen wij het goede behouden, maar zijn wij ook positief-kritisch hoe we ons kunnen verbeteren. De kick-off diende hiervoor als podium.”

Spelers op Limburg-stand

De deelnemers die Logistiek Limburg vertegenwoordigen zijn; Broekman Logistics, Emons Group BV, Fontys Hogescholen/KennisDC Logistiek Limburg, Gehlen Schols Logistics, KLG Europe, Koopman Automotive Solutions BV, LIOF/Provincie Limburg, Multitax Transport International, TANS, VIA Recruitment, Welsi BV, Wessem Port Services Group BV, Everest Export B.V., Curfs Logistics, Gaston Schul Group en Cabooter Group.

Transport Logistic München

De tweejaarlijkse beurs Transport Logistic (www.transportlogistic.de) is met meer dan 2.000 exposanten en ruim 60.000 bezoekers één van de belangrijkste internationale beurzen als het gaat om logistiek, mobiliteit, IT en supply-chain management. De beurs vindt in 2019 plaats van 4 t/m 7 juni in München. Naast de huidige 16 Limburgse deelnemers is nog beperkt plek beschikbaar voor andere geïnteresseerden. Er is standruimte gereserveerd waar de regio zich als top logistieke regio presenteert, maar waarin ook voldoende ruimte is voor de deelnemers om zichzelf te profileren.

Translate »