LWV reageert op bericht BsGW om incassomaatregelen te nemen

LWV reageert op bericht BsGW om incassomaatregelen te nemen

Gisteren zijn via de media de voornemens van BsGW om incassomaatregelen te nemen verschenen. De LWV heeft daarop direct contact gezocht met BsGW en om uitleg gevraagd, zeker gezien het feit dat de landelijke terugbetalingstermijn nog onderwerp van gesprek is en de Kamer nog in afwachting is van een voorstel van Staatsecretaris Vijlbrief.

In een reactie legt BsGW uit dat een grote hoeveelheid ondernemers de belastingen betaald hebben na de verschenen aanslag. Echter heeft ook een groot aantal ondernemers geen reactie gegeven, ook niet op de herinnering. Vandaar dat de BsGW wil doorpakken. Er wordt ondernemers die in financiële problemen zitten door de coronacrisis wel nog de mogelijkheid gegeven om uitstel aan te vragen en te verlenen. Je dient hiervoor uiterlijk 22 augustus een verzoek tot uitstel van betaling ingediend te hebben. Dit betekent dat een snelle reactie vereist is. Wij geven het advies om naast uitstel ook zelf een voorstel tot betaling te doen.

Het aanvragen van verzoek tot uitstel van betaling kan op de volgende manieren:
1. Via je persoonlijke pagina van BsGW.
2. Door telefonisch contact op te nemen met BsGW via 088-8420420 (op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur)
3. Door een brief te sturen naar het postadres van BsGW (Postbus 1271, 6040 KG te Roermond) In de bijlage hebben we voor het gemak eenconceptbrief opgenomen welke als uitgangspunt kan dienen.

Wordt de betaling of aanvraag betalingsregeling niet tijdig ontvangen door BsGW, dan wordt de aanmaning met de bijbehorende kosten naar de ondernemer verzonden. Bij geen reactie of betaling zal er later in het jaar een dwangbevel volgen hetgeen wij allemaal kunnen voorkomen door gebruik te maken van het verzoek tot uitstel van betaling.

Translate »