Mogelijkheden op gebied van coronatesten

Mogelijkheden op gebied van coronatesten

VENLO – Veel ondernemers en werknemers zijn op zoek naar de snelste mogelijkheid om een Covid-19 Corona test uit te laten voeren. Ook ontstaan er ondernemersinitiatieven om een extra teststraat te openen of men wil een commercieel laboratorium bezoeken. Gemeente Venlo heeft een eigen Covid-19 Corona-teststraat en Parkmanagement Ondernemend Venlo werkt hierin nauw samen met GGD en Veiligheidsregio Limburg Noord.

Wat zijn nu de mogelijkheden, welke is voor u het beste, goedkoopste en snelste. Wat is het statement van de GGD over commerciële teststraten en zijn er in Venlo ook initiatieven om een tweede teststraat te openen? Wij hebben het allemaal onderzocht! Het snelst kan er bijvoorbeeld momenteel getest worden door een login via DigiD: men hoeft niet te wachten aan de telefoon en er zijn nog mogelijkheden dezelfde dag. Wist u trouwens dat mensen met klachten altijd naar de GGD moeten?

Meer informatie kunt u vinden op onze website www.ondernemendvenlo.nl onder de button ‘informatie voor ondernemers vanwege corona’ rechts op uw scherm.

Verder zullen hier actuele cijfers van de Veiligheidsregio Limburg-Noord te vinden zijn. Een voorbeeld hiervan is de stand per 27-10-2020:

  • Capaciteit Venlo = 1.400 testen per dag, gemiddeld 1.300 testaanvragen per dag.
  • Tijd tussen testaanvraag en test = 14 uur (in de regel kan men nog op dezelfde dag terecht in de teststraat).
  • Tijd tussen test en uitslag = 27 uur.
  • Totale doorlooptijd = 41 uur.
  • Vanaf maandag 2-11 wordt er een tweede teststraat in Roermond geopend. Deze zorgt voor 390 testen per dag extra capaciteit.
Translate »