VieCuri omarmt theaterproductie Adem

VieCuri omarmt theaterproductie Adem

VENLO – Deze week werd bekend dat VieCuri zijn medewerkers de theatervoorstelling Adem gaat aanbieden. Adem wordt speciaal gemaakt voor medewerkers in de zorg in tijden van corona, opdat zij even kunnen ontspannen, genieten en energie tanken. De première staat nu gepland op 21 februari 2021 in De Maaspoort in Venlo, maar mocht dat vanwege corona nodig zijn, kan het eventueel nog verplaatst worden.

Ook andere zorgorganisaties in Limburg overwegen om het voorbeeld van VieCuri te volgen. Inmiddels is er ook een actie gestart om de voorstelling aan te bieden aan mantelzorgers. Particulieren kunnen met een persoonlijke gift kaarten cadeau doen aan dierbare vrijwilligers. Ook zij kunnen dan even bijtanken na hun enorme inzet om corona het hoofd te bieden.

Theatershow Adem
Er wordt extreem veel gevraagd van de zorg in deze drukke en verwarrende tijden. Het werk is intensief, zeker vaak in beschermende kleding en met mondmaskers. Ze snakken naar adem. Letterlijk en figuurlijk. In theatershow Adem gaat zangeres en theatermaker Suzan Seegers, bekend van onder meer haar eigen veelgeprezen soloshows, op zoek naar antwoorden. Ze zingt, danst, vertelt en acteert, begeleid door Willem Suiling en een live-band, danseres Sarah Soethoudt en indrukwekkende filmbeelden van Rob Hodselmans, maker van o.a. de hitfilm Nao ‘t Zuuje.

Bijtanken
“Wij zien opnieuw hoe onze medewerkers het ontzettend zwaar hebben door de intensieve coronazorg”, vertelt Nastasja Cornelissen, Bestuursteam VieCuri. “We zitten midden in de tweede golf en zetten alle zeilen bij om de gevraagde zorg te leveren en om onze medewerkers de ondersteuning te geven die ze nodig hebben en verdienen. We willen goed voor hen zorgen. Deze theaterproductie doet beide: het is een blijk van waardering en het biedt hen concreet handvaten hoe ze na hoge werkdruk ook weer kunnen ontspannen en opladen.”

Draag bij als sponsor, als werkgever of met een persoonlijke gift
Op dit moment werkt het productieteam hard om de voorstelling op de planken te krijgen en om het financieel rond te krijgen. Madeleine Kremers, initiatiefnemer van Tanktheater : “We werven nu fondsen en sponsors en zijn naast VieCuri ook al in gesprek met een aantal andere zorginstellingen. Voor zorgorganisaties is het een prachtige voorstelling om cadeau te doen aan hun medewerkers. Particulieren kunnen het project via crowdfunding steunen met een persoonlijke gift en dierbare mantelzorgers een geweldige theaterervaring bezorgen. Samen kunnen we onze zorgverleners zo een hart onder de riem steken in tijden van corona. Op onze website www.tanktheater.nl staat alle informatie.”

Organisatie
De productie Adem is een initiatief van Stichting Tanktheater. De start is mede mogelijk gemaakt door Tankstation voor Mensen, Stichting VieAmi (vriendenstichting van VieCuri), Theater de Garage, De Maaspoort, Gemeente Venlo en Cultuurimpuls Venlo.

Meer informatie over Adem en de trailer vind je op www.tanktheater.nl. Wil je een toelichting of een interview, neem dan contact op met Madeleine Kremers via info@tanktheater.nl of 077 851 52 15.

Translate »