Nieuw in Limburg: hybride techniekopleider

Nieuw in Limburg: hybride techniekopleider

LIMBURG – Al jaren is er behoefte aan meer praktijkkennis binnen het onderwijs.
Daarnaast gaan veel techniekdocenten op vmbo- en mbo-scholen de komende jaren met pensioen. De scholen zijn dringend op zoek naar vervangers; mensen die de praktijk al in de vingers hebben en hun kennis en ervaring graag willen overdragen op de volgende generatie technici.

De technische O&O fondsen (OTIB/A+O Metalektro/OOM), Bouwend NL, de overheid én de participerende ROC’s en VMBO’s doen een beroep op werknemers én werkgevers in de techniekbranche. De opleiding ‘Hybride techniekopleider Limburg’ start in maart 2020.

Techniek
Op basis van intakegesprekken wordt een persoonlijke route uitgestippeld die bestaat uit individueel maatwerk én scholing met andere deelnemers. Er zijn stagemomenten in het (V)MBO om praktijkervaring op te doen. En 18 theoriebijeenkomsten die plaatsvinden bij Gilde Opleidingen in Roermond. Het traject wordt afgesloten met een Pedagogisch Didactisch Diploma.

Informatieavonden
Er zijn informatieavonden gepland.

  • Dinsdag 5 november 2019 van 19.00 – 20.30 uur bij Vista College – Arendstraat 12 – 6135 KT Sittard-Geleen
  • Donderdag 7 november 2019 van 19.00 – 20.30 uur bij Gilde Opleidingen – Kasteel Hillenraedtstraat 1, 6043 HA Roermond

Bij voldoende animo start het traject vanaf begin 2020 in Roermond. De stagemomenten vinden plaats op een stageschool naar keuze afhankelijk van locatie, beschikbaarheid en matching.

Translate »