Ondernemers op date met koplopers ‘duurzaamheid’

Ondernemers op date met koplopers ‘duurzaamheid’

Heb jij als ondernemer een groen of duurzaam idee? Op dinsdag 4 december van 15.00 – 18.00 uur kun je jouw idee tijdens de gratis toegankelijke Duurzame Dates voorleggen aan experts. Je vindt er experts op het gebied van onder andere procesmanagement, burgerparticipatie, MVO, innovatie en duurzaamheid, communicatie en financiën. Doe inspiratie op, vergroot je netwerk en scherp jouw idee aan. De Duurzame Dates zijn een onderdeel van Groene Helden, een initiatief van IVN en Provincie Limburg dat het MKB stimuleert duurzaam te ondernemen.

Ondernemers maken met hun idee kans op de Groene Helden-stimuleringsprijs, bestaande uit een geldbedrag, aandacht in de media en waardering voor het initiatief.

Koplopers duurzaamheid inspireren
De Duurzame Dates, onderdeel van ‘Groene Helden’, vinden plaats bij Kipster (Wusterweg 9, Castenray), de meest mens-, dier-, en milieuvriendelijke kippenboerderij ter wereld en nummer 2 in de lijst van groenste denkers en doeners in Nederland ‘Duurzame 100’ van Trouw. Laat je inspireren door hun duurzame bedrijfsvoering. Speciaal te gast bij Duurzame Dates is Eja Praasterink van ‘De Verspillingsfabriek’ (Agrifood). Zij vertelt over hoe de organisatie werkt aan de ambitie om resten van menselijk voedsel te herbestemmen als menselijk voedsel en zo verspilling tegen te gaan. Volop inspiratie dus!

Om tafel met experts
Op de Duurzame Dates zijn er een tiental experts op diverse gebieden aanwezig om ondernemers verder te helpen bij hun ideeën. Tijdens twee ronden ga jij als ondernemer met een expert om tafel zitten en leg je jouw groene of duurzame idee voor. Samen met de experts ga je aan de slag om dit nog beter vorm te geven. Ook tijdens de netwerkborrel leg je contact met experts en andere ondernemers. Meld je van tevoren aan voor de Duurzame Dates op www.groeneheldenlimburg.nl. Laat weten welke expertises jij nodig hebt; aan de hand daarvan word je gekoppeld aan specifieke deskundigen.

Aan de slag met duurzame bedrijfsvoering
Met Groene Helden stimuleren diverse partners ondernemers om kritisch te kijken naar hun duurzame bedrijfsvoering. Hebben zij ideeën voor groen en duurzaam ondernemen? Kunnen zij hierbij samenwerken met andere partners en de eigen omgeving? Initiatieven hoeven niet persé nieuw te zijn, men kan ook bestaande ideeën aanscherpen. In 2019 vindt de uitreiking van de stimuleringsprijs plaats.

Netwerk Groene Helden
Groene Helden Limburg is een initiatief van Provincie Limburg en IVN Limburg in samenwerking met Innovatiehuis MKB Keyport 2020, MKB-Limburg, Vereniging Kleine Kernen Limburg, Mediahuis Limburg, IVN Roermond, VVV Zuid-Limburg, Rabobank, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, CITAVERDE en Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij.

Translate »