Ontdek het ongekend talent van statushouders

Ontdek het ongekend talent van statushouders

Statushouders… Na spannende jaren in hun thuisland en op de vlucht, zijn ze klaar om een nieuwe toekomst op te bouwen hier in Nederland. Weer aan het werk, integreren, de taal leren… Steeds meer werkgevers zijn nieuwsgierig naar het arbeidspotentieel van deze nieuwe Nederlanders, maar tegelijkertijd hebben ze ook tal van praktische vragen. Daarom organiseert het WerkgeversServicepunt Noord-Limburg op 13 december aanstaande een ondernemersbijeenkomst, getiteld ‘Ontdek het ongekend talent van statushouders’. Gaat u met ons mee op reis?

We vinden het belangrijk dat er tijdens deze bijeenkomst voldoende ruimte is voor interactie en matchmaking. Er is dus slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Wacht niet te lang met aanmelden.

Over het programma
Tijdens de bijeenkomst praten we u bij over de mogelijkheden om statushouders in dienst te nemen. Waar moet u op letten? Hoe vindt u medewerkers die bij uw organisatie passen? Hoe zit ’t met zaken als taal en cultuur? Hoe kan het WerkgeversServicepunt u helpen?

Tijdens een interactieve paneldiscussie delen ondernemers – groot en klein – die al statushouders in dienst hebben, hun ervaringen. Maar nog veel belangrijker: u maakt direct kennis met ruim 20 statushouders uit het Midden-Oosten, Oost-Afrika en Azië. Stuk voor stuk mensen die staan te popelen om weer aan de slag te gaan. Tijdens korte kennismakingssessies laten ze u zien wat zij in hun mars hebben. En we gaan nog een stap verder: want zo’n ondernemersbijeenkomst is leuk, maar uiteindelijk gaat ’t om vervolgacties. Daarom willen we samen met u kijken hoe u als ondernemer een ambassadeursrol kunt vervullen en deze statushouders – binnen uw eigen organisatie of binnen uw netwerk – aan het werk kunt helpen.
Uiteraard zorgen we voor een smakelijke lunch, geheel in stijl van het thema en krijgt u volop de gelegenheid om vragen te stellen. Vivian Lataster leidt het programma in goede banen.

Praktische informatie
Wanneer? Donderdag 13 december 2018.
Hoe laat? Inloop vanaf 10.30 uur. Programma van 11.00 tot 14.00 uur.
Waar? Culturele ontmoetingsruimte van de nieuwe Tevhit moskee Venlo, Hagerhofweg 25.
Parkeren? Bij het gebouw is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Meer weten of aanmelden?
Wilt u meer weten over deze bijeenkomst? Neem dan contact op met Jessica van Tol, accountmanager WerkgeversServicepunt.
J.vantol@venlo.nl of T. 06-39498383.

AANMELDEN

Translate »