Oproep Viecuri Coronafonds

Oproep Viecuri Coronafonds

VENLO – Door het coronavirus is de wereld om ons heen in korte tijd ingrijpend veranderd. Noord-Limburg is één van de zwaarst door corona getroffen gebieden van Nederland. De gevolgen voor de samenleving, de burgers en ondernemers zijn gigantisch. Bovendien zijn we nog lang niet van de gevolgen van de uitbraak van corona af.

Er is nog veel onbekend over het coronavirus. Waarom krijgt de één het wel en de ander niet? En waarom houden mensen met milde klachten zo lang last van het virus? Om het virus echt te kunnen bestrijden zullen we het eerst moeten begrijpen en daar is onderzoek voor nodig.

Waarom een Coronafonds?
Om te leren van deze periode en dit nieuwe virus heeft VieCuri het Coronafonds opgericht. Bestuurders van de gemeenten Venlo, Venray, Horst aan de Maas, Beesel en Peel en Maas steunen het fonds. Ook uw steun is meer dan nodig en welkom.

VieCuri heeft ruim 400 coronapatiënten behandeld. Hierdoor heeft het ziekenhuis – ook landelijk gezien – een buitengewoon rijke database met gegevens van coronapatiënten. VieCuri verricht onderzoek om nog beter met de gevolgen van het virus te kunnen omgaan bij een mogelijk nieuwe uitbraak. De onderzoeken van VieCuri naar het coronavirus staan niet op zichzelf; het ziekenhuis werkt met name samen met UMC+ en Amsterdam UMC en andere ziekenhuizen in binnen- en buitenland.

Werving donaties voor het VieCuri Coronafonds
VieCuri is een geaccrediteerd topklinisch opleidings- en onderzoeksziekenhuis dat jaarlijks meer dan 180 wetenschappelijke onderzoeken doet. Voor de onderzoeken naar het coronavirus heeft VieCuri een bedrag van € 400.000 nodig. Om dit bedrag bij elkaar te krijgen is het VieCuri Coronafonds opgericht. Iedereen kan doneren en daarmee direct een bijdrage leveren aan regionaal, landelijk en wereldwijd onderzoek naar de bestrijding van het coronavirus en de effecten daarvan.

Via de link www.viecuri.nl/coronafonds vindt u meer informatie over VieCuri Coronafonds en kunt u direct doneren.

Translate »