PostNL opent nieuw sorteercentrum in Venlo

PostNL opent nieuw sorteercentrum in Venlo

PostNL neemt zijn eenentwintigste pakkettensorteercentrum in Nederland in gebruik. In dit pand van 7.700 m2 in Venlo worden elke dag tussen de 80.000 en 120.000 pakketten verwerkt. Het pand heeft het hoogst haalbare BREAAM-certificaat Outstanding, wat aangeeft dat het om een duurzaam gebouw gaat met minimale milieu-impact. Er wordt dan ook geen gebruik meer gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties (o.a. warmteterugwininstallaties en LED-verlichting) en er worden zonnepanelen geplaatst.

Elk jaar worden er in Nederland meer pakketten verstuurd. Zo bezorgde PostNL vorig jaar dagelijks 675.000 pakketten. Dat waren er 207 miljoen in totaal: 17,2 procent meer dan in 2016. Dit pakkettensorteer- en distributiecentrum in Venlo draagt bij aan de landelijke dekking om zeven dagen per week overal in Nederland pakketten te kunnen bezorgen.

Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten & Logistiek van PostNL: ‘Met de opening van dit pakkettensorteercentrum in Venlo spelen we in op de groei van e-commerce en investeren wij in onze pakketten- en logistieke infrastructuur. Dit depot is vanwege zijn ligging heel goed in staat om niet alleen de Nederlandse – , maar ook Duitse klanten te faciliteren met de sortering en distributie van pakketten.

Wethouder Boom van Economische Zaken van de gemeente Venlo: “De nieuwe vestiging van PostNL speelt sterk in op onze euregionale logistieke kracht en tegelijkertijd biedt deze vestiging een aantal mensen vanuit een uitkeringssituatie een nieuwe baan. Daarnaast past de gestelde verduurzaming en energieterugwinning binnen onze circulaire ambitie. De vestiging van PostNL is daarmee een meer dan welkome aanvulling op de bedrijvigheid op Greenport Venlo.”

Sortering en bezorging pakketten in de regio

De pakketten die hier in de avond en nacht worden gesorteerd, komen voornamelijk van klanten uit de regio Venlo. Deze gaan naar huishoudens in heel Nederland en België. In de ochtend worden de pakketten van klanten in de hele Benelux verwerkt. Zij zijn op andere PostNL-locaties gesorteerd en worden vanuit dit pakkettensorteercentrum bezorgd aan huishoudens in de omgeving van Venlo.

Translate »