Presenteer uw bedrijf aan studenten in de regio

Presenteer uw bedrijf aan studenten in de regio

VENLO – Ondernemend Venlo ondersteunt het initiatief Cleverland van harte en wij roepen onze leden op om zich aan te melden voor de bedrijvendatabase.

We willen u graag uitnodigen om uw bedrijf via de bedrijvendatabase van onze partner ‘Cleverland – de kennisregio tussen Maas en Rijn’ aan de studenten uit de regio te presenteren.

Studenten
Studies tonen aan dat studenten het ondernemerslandschap in de regio, en in het bijzonder het MKB en de ‘hidden champions’, te weinig kennen om er potentiële werkgevers in te zien. Hierdoor heeft onze regio te kampen met een ‘braindrain’. Het grootste gedeelte van de afgestudeerden verlaat de regio. Met als gevolg dat het voor u als ondernemer vaak moeilijk is om een geschikte kandidaat te vinden voor openstaande vacatures.

Zichtbaarheid van bedrijven verhogen
Met het project Cleverland wil de euregio campus-Limburg/Niederrhein de braindrain in de Duits-Nederlandse grensregio verminderen door o.a. de zichtbaarheid van bedrijven voor studenten te verhogen met de bedrijvendatabase. Daarnaast laat het platform www.cleverland.eu onder de noemers ‘studeren’, ‘werken’ en ‘leven’ aan studenten zien hoe aantrekkelijk onze regio is. Bovendien biedt Cleverland ook matchmaking events aan voor studenten en bedrijven.

De braindrain in de regio kunnen we alleen maar samen tegenhouden. Neemt u daarom 5 minuten de tijd om de gegevens van uw bedrijf in te vullen in het formulier en creëer zo meer zichtbaarheid onder studenten en jonge professionals voor uw onderneming. Alvast hartelijk dank voor uw ondersteuning! Mocht u nog vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Achtergrondinformatie
Het project Cleverland van de euregio campus-Limburg/Niederrhein wordt ondersteund door de Europese Unie, de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en de Nederlandse provincie Limburg. Projectpartners zijn Fontys Venlo, Hochschule Niederrhein en de steden Krefeld, Mönchengladbach en Venlo.

Translate »