FoodLab Limburg: gratis scholing 90 praktijkopleiders

FoodLab Limburg: gratis scholing 90 praktijkopleiders

VENLO – De horeca krijgt klap na klap. Gelukkig is de branche flexibel en creatief. Op veel plekken steken de horecaondernemers op een vaak wat andere manier dan anders de handen uit de mouwen. Ook de horecaondernemers die verenigd zijn in FoodLab Limburg zien kansen. Zij gaan samen met Gilde Opleidingen en Vista College 90 praktijkopleiders scholen. Gratis. Alles om straks nieuwe medewerkers, stagiairs en leerlingen te boeien én binden.

André Duijghuisen, projectleider FoodLab Limburg: “Boeien en binden heeft vaak te maken met een goede begeleiding van nieuwe medewerkers, stagiairs of leerlingen. Vanuit deze noodzaak heeft FoodLab Limburg een scholing op maat ontwikkeld voor praktijkopleiders in de horeca. Met deze gratis training voor FoodLab Limburg partners steken we in op een goede begeleiding van het nieuwe horecatalent.”

Nu meer tijd om training te volgen
90 praktijkopleiders uit de horeca krijgen een training om dadelijk een goede begeleiding te geven aan nieuwe medewerkers, stagiairs en leerlingen. De training is gratis. Het is een steuntje in de rug van de horecabedrijven. Het is nu een goed moment om hen te scholen. Ze hebben over het algemeen meer tijd. Het opleidings- en begeleidingsniveau in de horeca kan zo naar een hoger plan getild worden. De nadruk ligt tijdens de training op werving en selectie, coachingsgesprekken, beoordelen en evalueren, een goede leerplanning opstellen en het geven van praktische instructies aan de startende medewerker.

Allemaal genieten van avondje uit
“FoodLab Limburg is een samenwerkingsverband tussen Gilde Opleidingen, VISTA College en Provincie Limburg en is in het leven geroepen om Limburg weer culinair en gastvrij op de kaart te zetten. Als we straks weer allemaal willen genieten van een avondje uit, zal er nu werk van gemaakt moeten worden. Goed geschoold personeel is straks absoluut nodig, daar wil FoodLab Limburg in ondersteunen. Deze training is daar het eerste voorbeeld van”, besluit Taco van der Bijl, projectleider FoodLab Limburg.

Translate »