Sander Knoben bouwt verder aan sterk fundament van ‘de duizendpoot on the road’

Sander Knoben bouwt verder aan sterk fundament van ‘de duizendpoot on the road’

Sander Knoben (41) is per 14 oktober jl. aangesteld als de nieuwe directeur-eigenaar van Beurskens Allround Cargo en zusterbedrijf Human Care Logistics (HCL) in Tegelen. Hiermee volgt hij oprichter Jack Beurskens op, die na veertig jaar afscheid neemt. Knoben: “Ik ben dankbaar dat ik dit mooie transportbedrijf verder mag laten groeien.”

Voormalig directeur Jack Beurskens, die Beurskens Allround Cargo in 1982 oprichtte en liet uitgroeien tot een begrip in de transportwereld, heeft in Sander Knoben een geschikte opvolger gevonden. Knoben mag dan wel nieuw in functie zijn, toch is hij al tien jaar verbonden aan beide bedrijven. De eerste vijf jaar werkte hij voornamelijk bij Human Care Logistics, de bv binnen de Beurskens Groep die zich richt op transport in de zorg. Vervolgens maakte Knoben de overstap naar financieel directeur van Beurskens. “Als financieel directeur bracht ik structuur aan in de organisatie en realiseerde ik o.a. de opzet van verschillende afdelingen, zoals Human Resource (hr) en de verbetering van de financiële afdeling”, zegt Knoben. “De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt, dat heeft Jack opgemerkt. Hij heeft in die veertig jaar iets ontzettend moois opgebouwd; ik ben dankbaar dat ik het bedrijf verder mag laten groeien.”

Duizendpoot
Jack Beurskens begon in 1982 Beurskens Snelvracht met één wagen, in destijds nog een nichemarkt. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een grote speler binnen de transportwereld met 90 wagens en 135 man personeel (waarvan 30 bij HCL). Knoben: “We beschikken over een uitgebreid wagenpark waarbij voor elke zending het meest optimale vervoermiddel wordt geselecteerd. Deze zendingen kunnen ook gevolgd worden door onze opdrachtgevers en eindklanten.” Beurskens Allround Cargo staat in de transportwereld dan ook wel bekend als ‘de duizendpoot’, zoals het logo prijkt op elke wagen. “We vervoeren zowel express-, groupage- als compleetladingen van en naar de Benelux, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en Italië. Met deze enorme diversiteit onderscheiden wij ons op de markt.”

Personeel opleiden
Arbeidskrapte of niet, bij dit transportbedrijf bestaat een strategie waarmee er zelf constant voor geschikt personeel wordt gezorgd. Dit is een van de voorbeelden van het sterke fundament dat Jack Beurskens heeft gebouwd en waar Knoben verder op gaat bouwen. “Wij nemen niet alleen chauffeurs aan met een groot rijbewijs, maar ook chauffeurs met een B-rijbewijs, die we vervolgens zelf opleiden”, stelt de nieuwe directeur-eigenaar. “Bij Human Care Logistics vervoeren we namelijk hulpmiddelen met reguliere busjes en bakwagens. Hier mogen de chauffeurs starten en feeling krijgen met goederenvervoer. Ondertussen leiden we hen op voor een C-rijbewijs en later voor het groot rijbewijs CE. Vanuit daar mogen ze voor Beurskens Allround Cargo aan de slag, waar we alleen met groot materiaal rijden. Zo hebben we de doorstroom geregeld en zijn we altijd voorzien van voldoende (zelfopgeleid) personeel. Dus gemotiveerde mensen met ‘slechts’ een B-rijbewijs die willen doorgroeien, mogen zich altijd bij ons melden.”

Toekomst
Nu Jack Beurskens officieel uit het bedrijf is, is het tijd voor de nieuwe directeur om zijn eigen vleugels te spreiden. Knoben heeft veel zin in zijn nieuwe uitdaging en ziet de toekomst van beide bedrijven positief in. In zijn nieuwe functie hecht hij waarde aan een aantal zaken: “Meedenken met de klant (‘nee’ bestaat niet), kwaliteit en duurzaamheid bij de groei van het bedrijf, en bovenal aan een platte bedrijfsstructuur”, zegt hij. “Dit laatste vond Jack erg belangrijk. We hebben een fantastisch team waarvan velen al tientallen jaren werkzaam zijn in ons bedrijf. Dat familiaire kenmerkt ons. En dat mag nooit verloren gaan.”

www.allroundcargo.nl | www.humancarelogistics.com

Translate »