Maak kennis met Brightlands Campus Greenport Venlo

Maak kennis met Brightlands Campus Greenport Venlo

Als je als ondernemer of wetenschapper iets innovatiefs wil ontwikkelen op het gebied van voeding en gezondheid, dan moet je in Venlo zijn. Hennepvezel als onkruidwering, voeding die aansluit bij jouw DNA, verticale tuinbouw; voor Brightlands Campus Greenport Venlo is dit dagelijkse kost!

Op Brightlands in Venlo werken ondernemers, wetenschappers en studenten samen op het gebied van onderzoek naar gezonde en veilige voeding, future farming en biocirculaire economie. Het is de plek voor samenwerking, ontmoeting, huisvesting en inspiratie binnen de agrifoodsector. De campus is onderdeel van Brightlands, een open innovatie community van vier campussen in Limburg waar wordt gewerkt aan duurzaamheid, gezondheid, digitalisering en voeding. Op het campusterrein wordt de kracht van de regio gebundeld, versterkt en verder uitgebouwd door de ontwikkeling van state-of-the-art faciliteiten voor business development, onderzoek (toegepast en fundamenteel), onderwijs en ontmoeting. Er zijn verschillende (onderzoeks)faciliteiten aanwezig om innovatie te ondersteunen en bedrijven te helpen groeien. Daarnaast bieden de campusgebouwen Innovatoren, Villa Flora, Brighthouse en Brightworks veel mogelijkheden voor zowel campusbewoners, mkb’ers in de regio en andere organisaties: van bedrijfs- en vergaderruimtes tot aan flexplekken, collegezalen en congresruimtes.

Innovatoren en Villa Flora
De Innovatoren en Villa Flora huisvesten kantoorruimtes, laboratoriums, vergaderruimtes en onderzoeksfaciliteiten waar wordt gewerkt aan productinnovaties op het gebied van gezonde en veilige voeding, future farming en biocirculaire economie. Villa Flora is een inspirerende omgeving, een campusgebouw met een open uitstraling en aantrekkingskracht voor huurders, gasten, klanten en andere bezoekers. Het gebouw doet denken aan een tuinbouwkas en was tijdens de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2012 een belangrijke trekpleister. De groene omgeving zorgt voor een rustgevend uitzicht. Het is een ecosysteem voor groei en innovatie én een aangename locatie om te verblijven, te werken en te ontmoeten. Dit campusgebouw biedt onderdak aan 54 box-in-boxen van 24 m2 per stuk die ingericht kunnen worden als kantoor, lab of R&D-faciliteit.

Binnen Villa Flora zijn er kantoorruimten op de verschillende verdiepingen. Deze zijn gecompartimenteerd en variëren van 140 m2 tot 430 m2. Daarnaast zijn er faciliteiten voor flexwerkers die een paar dagen per maand op de campus willen werken. Bij de bouw van de Innovatoren is voortdurend rekening gehouden met duurzaamheid. Zo is er gebruikgemaakt van duurzame materialen en voor de energieopwekking wordt tot op de dag van vandaag nog gebruikgemaakt van duurzame energiebronnen: de toren is energieneutraal. In de Innovatoren is het ook mogelijk om kantoorruimte te huren, variërend van 28 m2 tot een hele etage van 340 m2 tot 503 m2. Villa Flora en de Innovatoren zijn – naast de huisvesting – ook geschikt voor zakelijke events, congressen, trainingen, heisessies, zakelijke diners, kookworkshops, product­lanceringen en meer. Er zijn ruimtes beschikbaar voor 8 tot 300 personen en van 24 m2 tot 420 m2. De beide gebouwen zijn uitstekend bereikbaar door de ligging aan de A73 en dicht bij de A76.

Brighthouse en Brightworks
Brighthouse is een flexibel gebouw waar bedrijven/huurders, binnen verschillende vormen van een kantoor, laboratoria kunnen huren. De ruimtes bestaan uit flexibele verhuurmodules van 60 m2 tot 600 m2, zijn vrij in te delen en mogen naar eigen smaak worden ingericht. Op elke verdieping is een vergaderzaal ingericht die vrij toegankelijk is voor alle huurders van Brighthouse.
Brightworks is een werkplaatsomgeving in modulevorm. De ruimtes bestaan uit zelfstandige units van 75 m2 tot 150 m2 die schakelbaar zijn. Elke werkplaats beschikt over een verdiepingsvloer. De ruimtes zijn vrij in te delen en de modules zijn geschikt om de werkplaats aan te vullen met een kantoorfunctie.

Community
De Venlose campus is niet alleen een terrein waar organisaties zich kunnen vestigen, de open campus is ook een omgeving voor ontmoeting, inspiratie en samenwerking. De campusbewoners vormen samen met mkb’ers, onderwijs- en onderzoeksinstellingen in de regio een hechte community. Zij houden zich bezig met onderzoek naar gezonde en veilige voeding, future farming en biocirculaire economie. Met toegang tot state-of-the-art (R&D-)faciliteiten, ontmoetings- en werkplekken, events, advies van business developers en een internationaal kennisnetwerk van experts krijgen bedrijven en organisaties op Brightlands in Venlo alle kansen om te groeien.

www.brightlands.com

Translate »