Studenten bezoeken Maak en Smart Industrie

Studenten bezoeken Maak en Smart Industrie

Om studenten vroeg in hun opleiding kennis te laten maken met bedrijven en beroepen in de Maak en Smart industrie in de regio, wordt op woensdag 17 april de Factory Xperience Tour van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) georganiseerd. Zeven bedrijven uit deze industrie, openen hun deuren voor eerste- en tweedejaarsstudenten (studierichtingen metaal en mechatronica) van Gilde Opleidingen in Venlo.

Factory Xperience Tour
Op woensdag 17 april gaan de studenten van Gilde Opleidingen in groepen op bezoek bij zeven bedrijven actief in het CIV voor de Maak en Smart Industrie. Om alvast kennis te laten maken met het echte werk in de praktijk én met de bedrijven, krijgen ze een kijkje achter de schermen en gaan ze zelf aan de slag met opdrachten. Zo kunnen de eerste- en tweedejaarsstudenten al vroeg ontdekken wat het best bij hen past voor de toekomst.

De studenten worden in groepen door een touringcar van VDL naar de bedrijven gebracht en bezoeken ieder twee bedrijven van 09.15 tot 17.15 uur; één in de ochtend en één in de middag. De bedrijven die aan de Xperience deelnemen zijn:

  • Bruynzeel Storage Systems bv, Panningen
  • Rena Castings bv, Maasbree
  • Addit bv, Venlo
  • VDL Konings, Swalmen
  • Canon Production Printing, Venlo
  • Mifa, Venlo
  • Leolux, Venlo

CIV voor de Maak en Smart Industrie
Het CIV voor de Maak en Smart Industrie is een samenwerkingsverband tussen het bedrijfsleven in Noord- en Midden-Limburg en de onderwijsinstellingen Gilde Opleidingen en Fontys Hogescholen. Door praktijkgerichte onderwijsprogramma’s, kunnen studenten zich ontplooien tot toekomstige medewerkers met de juiste vaardigheden en kennis van de nieuwste technologieën. Theorie en praktijk gaan hierbij hand in hand, om de studenten – begeleid door de beste vakmensen – op te leiden tot gekwalificeerde technische vakmensen. De smart-industrie bestaat onder andere uit big data, 3D printing, Internet of Things en de cloud. En in de maak-industrie worden van materialen nieuwe producten gemaakt.

Translate »