Test jouw innovatie tijdens Zomerparkfeest

Test jouw innovatie tijdens Zomerparkfeest

Innofest is er voor ondernemers die impact willen maken. Heb jij een sociale of duurzame innovatie ontwikkeld en wil je jouw product of dienst testen bij een groot publiek, zodat je het kunt doorontwikkelen? Test dan jouw duurzame of sociale innovatie op het Zomerparkfeest in Venlo!

Test like Innofest
Assumption is the mother of all fuck-ups
. Daarom gelooft Innofest heilig in het belang van testen. Negen op de tien innovaties falen, omdat een prototype onvoldoende is getest, voordat het de markt opgaat. Dit kost ondernemers een hoop tijd, geld en energie. Daarom helpt Innofest ondernemers met het vormgeven van een succesvolle test en koppelt ze aan testlocaties die zo dicht mogelijk bij de realiteit komen, zoals festivals.

Goed testen is durven falen. En omdat elke ondernemer zo met zijn eigen vraagstukken kampt, hanteren de innovatie-experts van Innofest verschillende testmethoden. Meer weten? Vraag hier de whitepaper aan.

Zomerparkfeest in Venlo van 18 t/m 20 augustus
Dit jaar werken het Zomerparkfeest en Innofest samen om drie innovatieve ondernemers uit de regio Limburg te helpen met het opzetten van een testcase op het Zomerparkfeest in Venlo van 18 t/m 20 augustus. Daarvoor zijn ze op zoek naar Limburgse ondernemers met duurzame en sociale innovaties.

In een serie van drie workshops (Innolessen) krijgt de testcase stap voor stap vorm. Voor en tijdens de uiteindelijke praktijktest op het Zomerparkfeest krijgen de deelnemers persoonlijke begeleiding van een testexpert om een optimaal testresultaat te bereiken.
Na afloop van de testcase op het festival volgt er een evaluatieworkshop. Hierin blikken de deelnemers terug op de testcase en vooruit op mogelijke toekomststappen. Zo zorgen ze ervoor dat de opgehaalde data ook daadwerkelijk gebruikt wordt om het prototype te verbeteren.
Een deel van de gemaakte kosten zal worden vergoed, zoals communicatiematerialen en reiskosten.

Waar moet je als deelnemer aan voldoen:

  • Je prototype is innovatief;
  • Testen op een living lab heeft een duidelijke meerwaarde;
  • Het prototype heeft (in de toekomst) een business case;
  • Het prototype draagt (in de toekomst) bij aan een betere wereld;
  • Je bedrijf komt uit Limburg (KvK Inschrijving), bij voorkeur Noord-Limburg;
  • Je bent bereid €750,- te investeren om deel te nemen.

Klinkt dit als iets voor jou? Meld je aan en wie weet word jij geselecteerd!
Je kunt je aanmelden tot dinsdag 27 juni voor 17.00 uur.

Contact Frouke [frouke@innofest.co] voor alle vragen die je hebt. Meer informatie kun je ook hier vinden: Zomerparkfeest 2023

Deze tests worden mogelijk gemaakt door de Rabobank, Brightlands, LIOF, Ondernemend Venlo, Fontys, Bluehub, Circular Design Group en natuurlijk het Zomerparkfeest.

Translate »