TopTalent 2023 Gilde Opleidingen

TopTalent 2023 Gilde Opleidingen

Studenten Gilde Opleidingen stelen de show bij De Maaspoort in Venlo

Rosa van Selst en Noujin Ahmad winnen het TopTalent 2023 event van Gilde Opleidingen

Ieder jaar krijgt talent een podium bij Gilde Opleidingen en wordt een student verkozen tot TopTalent van het jaar. Een student die zichzelf heeft overtroffen en met zijn talent uitsteekt boven de rest. Tijdens de verkiezingsshow Toptalent 2023 op 14 november in De Maaspoort in Venlo, werden er echter niet één maar twee winnaars uitgeroepen. Namelijk een TopTalent én een Mbo-ambassadeur. Rosa en Noujin mogen een jaar lang hun bijzondere titel dragen.

Mbo-ambassadeur van Gilde Opleidingen
Elianne Demollin-Schneiders, gedeputeerde van de Provincie Limburg, mocht de eerste titel uitreiken: Mbo-ambassadeur van Gilde Opleidingen. De titel hoort bij die ene student die het mbo-onderwijs bij Gilde Opleidingen het beste kan vertegenwoordigen én laat zien hoe belangrijk praktijkgericht onderwijs is. De gedeputeerde bevestigde dit: “Mensen met een mbo-opleiding zijn waardevol en vormen een onmisbare schakel bij de opgaven waar we vandaag de dag voor staan. We hebben mbo’ers nodig voor de energietransitie, innovatie in de zorg en versterking van onze infrastructuur. Zonder hun kennis en vakmanschap loopt ons land vast. Er is dus werk aan de winkel; het mbo is cruciaal in diverse leerlijnen mbo-hbo-wo en het is belangrijk dat het mbo zich in deze leerlijnen goed kan profileren en gelijkwaardig en inclusief tot zijn recht komt. En wie kan dit nu beter doen dan onze mbo-studenten zelf. Zij zijn de belangrijkste ambassadeurs.” De student die door de vakjury als Mbo-ambassadeur werd verkozen is de verraste Rosa van Selst. De 20-jarige student uit Eindhoven vertegenwoordigt Gilde Opleidingen komend jaar bij de landelijke verkiezing tijdens het ‘Dit is mbo Ambassadeursgala’ vanuit de boodschap: “Bij een andere school werd ik ooit ‘niet creatief genoeg’ genoemd. Ik koos ervoor door te gaan, zo kwam ik terecht bij mediavormgeving bij Gilde opleidingen. Daar heb ik mijn passie gevonden en kan ik zijn wie ik wil zijn. Zoek naar je eigen passie en ga ervoor!” Naast de titel kreeg Rosa een cheque ter waarde van €3000,- om talent verder te laten groeien.

Gilde Opleidingen TopTalent

Gilde Opleidingen TopTalent

TopTalent
De tweede en laatste prijs werd deze avond uitgereikt door Patrick Tummers, lid College van Bestuur van Gilde Opleidingen. Het publiek, de vakjury en de studenten zelf stemden op het TopTalent 2023 en de uitslag was overduidelijk. De dolenthousiaste Noujin Ahmad is komend jaar hét voorbeeld van ‘het echte werk’ en voor alle studenten van Gilde Opleidingen. De 20-jarige Syrische Noujin die woonachtig is in Geleen, was sprakeloos maar maakte in haar pitch al meteen duidelijk waarom ze de titel dubbel en dwars verdient: “Mijn boodschap voor jou is: geloof in jezelf, want waar een wil is is een weg. Niet iedereen heeft altijd in mij geloofd, maar ik geloof in mezelf en word een goede arts!” Ook haar stagebegeleider van Zuyderland onderstreepte dit in de nominatie: “Noujin draagt het Verpleegkundig Leiderschap uit in haar hele denken en handelen. Dit komt voort vanuit eigen intrinsieke motivatie en nemen van verantwoording in het aanleren van het beroep van Verpleegkundige. Noujin is een echte kartrekker.” Ook Noujin ontving een cheque ter waarde van €3000,-.

Verkiezingsshow 2023
Rondom de verkiezing werd een spetterende show gebouwd. Bestaande uit een voorstelling van stagebedrijf Resort Arcen, een speech over het belang van het mbo van Peter Thuis, bestuursvoorzitter van Gilde Opleidingen, en docent én podiumtalent Maarten en zijn compagnon Karen zongen als duo ‘Spass Partout’ hun LVK-nummer. Ook Soufiane Touzani, pionier van het freestyle voetbal en succesvolle youtuber, vertelde zijn inspirerende verhaal en betrok het publiek bij zijn enige echte passie: voetbal. De avond werd muzikaal begeleid door Stef Classens – winnaar en finalist van verschillende talentenverkiezingen. Uiteindelijk waren er 11 hoofdrolspelers waar het tijdens de show écht om draaide: de genomineerde talenten die bij hun docenten of stagebedrijven opvielen door hun onuitputtelijke ambitie, tomeloze inzet en waardevolle impact op het werkveld.

Translate »