Topvrouw Limburg 2023

Topvrouw Limburg 2023

Op 2 november werd tijdens een inspirerende avond Pamela Habibovic door de jury uitgeroepen tot Topvrouw Limburg 2023.

Pamela Habibović

Pamela Habibović is hoogleraar Anorganische Biomaterialen aan de Universiteit Maastricht. De focus van het onderzoek dat zij in dit kader verricht, ligt met name op het gebied van biomaterialen en
regeneratieve geneeskunde. Inspanningen die onder andere werden gewaardeerd met de prestigieuze Veni, Vidi, Aspasia en Zwaartekracht subsidies van de Nederlandse Onderzoeksraad.
Sinds februari 2022 is Pamela lid van het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht en bekleedt ze de rol van Rector Magnificus. Uit hoofde van deze functie bekleedt zij een negental nevenfuncties, variërend van lid van de Raad van Aanbeveling van het Nederlands Studenten Orkest tot Voorzitter van de Adviesraad Student Wellbeing. Daarnaast geeft ze invulling aan zes andere nevenfuncties, onder andere als lid van diverse redactieraden van vakbladen op het gebied van biomaterialen en regeneratieve geneeskunde.

De twee andere finalisten:

Vera Tax

Vera Tax is sinds 2019 lid van het Europees Parlement in Brussel. Hier vertegenwoordigt ze de standpunten van de Partij van de Arbeid, met name op de onderwerpen: belang van de regio, duurzaamheid, transport en (kansen)gelijkheid.
Eerder was Vera actief in de lokale politiek in Venlo, onder andere als fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid, gemeenteraadslid en wethouder voor sociale zaken en jeugdzorg. Een portefeuille die haar na haar wethouderschap inspireerde om in de jaren 2018 – 2019 de directiefunctie jeugdzorg bij BOEI-Limburg te vervullen.
Aansluitend bij haar achtergrond en betrokkenheid bij culturele zaken en maatschappelijke
ontwikkelingen, richtte Vera in 2010 het vrouwennetwerk Sablones op en organiseerde zij in 2019 de Roze Zaterdag in Venlo. Als huidige nevenfunctie bekleedt zij de rol van voorzitter van het Koninklijk Philharmonisch Gezelschap Venlo.

Nele Valkeneers

Nele Valkeneers is mede-eigenaar van de medtech bedrijven 2BMedical en ArchiMEDes in Maastricht. In deze rol is zij met name verantwoordelijk voor business development, commerciële contacten en Marketing. Ook werkt zij als Adviseur externe samenwerking voor het Ministerie van Defensie, waar ze hoofd is van de Innovatie hub van het Technology Center Land van de Landmacht. Sinds kort is Nele voorzitter van de Mediaraad L1.
Daarnaast bekleedt Nele een aantal nevenfuncties: ze is lid van de Regioraad Zuid van de Kamer van Koophandel, bestuurslid bij Brightlands Business Club en bij Stichting Stilgezet en actief lid van een organisatie die kinderen in Peru ondersteunt op het gebied van onderwijs.

Tijdens deze avond in Van der Valk Hotel Venlo werd ook voor het eerst de Young Female Talent Limburg award uitgereikt. De criteria voor dit aanstormend talent zijn dat zij een band met Limburg heeft, onderscheidend en tussen de 21 en 28 jaar oud is. Als Young Female Talent Limburg werd gekozen: Kelly Engelen. De andere finalisten waren Britt Mooren en Laura Nieboer.

 

Fotografie: De Fotovakvrouw

Translate »