Tradeport Noord en Spikweien onder de aandacht

Tradeport Noord en Spikweien onder de aandacht

Op 1 maart jl. zijn er filmopnames gemaakt op de bedrijventerreinen Tradeport Noord en Spikweien. Jacko D’Agnolo vertelt in dit filmpje over duurzaamheid en parkmanager Lidy Rutten vertelt over de bedrijventerreinen zelf.

In navolging van een eerste editie vorig jaar, is er ook dit jaar een SKBN On Tour. In het kort is dit een digitale excursie waarbij drie werklocaties gefilmd worden om deze vervolgens terug laten komen in een live televisie-uitzending op 24 maart aanstaande waar met de betreffende werklocaties en experts wordt doorgepraat over een bepaald onderwerp.

SKBN On Tour – Strijd om de Ruimte
Bedrijventerreinen komen vanuit verschillende perspectieven steeds meer in het nauw, ze worden als probleem gezien, terwijl ze enorm potentieel oplossend vermogen hebben. De ruimte in Nederland wordt steeds schaarser, en er staat een enorme woningbouwopgave te wachten. Daarnaast is er een klimaatopgave die ruimte opeist en wordt de logistieke operatie rondom bedrijvigheid steeds gecompliceerder. Hoe krijgen werklocaties toch de ruimte die ze verdienen, en op welke manier bieden ze juist een oplossing voor deze ruimteproblematiek?

Vanuit drie verschillende perspectieven (woningmarkt, logistiek, energietransitie) laten we met aansprekende projecten zien hoe het wél kan. Met bruikbare adviezen voor de gloednieuwe gemeenteraden.
Tijdens de uitzending op 24 maart schijnen bovendien verschillende experts zoals Gerlof Rienstra, Cees-Jan Pen, Paul van Dijk, Nicole Maarsen hun licht op welke kansen er liggen voor bedrijventerreinen én geven ze adviezen voor de nieuwe gemeenteraden.

Klik hier om de tv-uitzending terug te kijken

Korte documentaire bekijken

Translate »