Universiteit Maastricht ontmoet ondernemers in Venlo

Universiteit Maastricht ontmoet ondernemers in Venlo

Op initiatief van Ondernemend Venlo (OV) en de Universiteit Maastricht (UM) waren op vrijdag 21 oktober ondernemers te gast bij Canon Production Printing in Venlo. Peter Thissen (voorzitter OV) en Rianne Letschert (voorzitter College van Bestuur UM) benadrukten tijdens de bijeenkomst het belang van een intensieve samenwerking tussen wetenschappers, studenten en ondernemers.

UM is nadrukkelijk op zoek naar organisaties en projecten die op basis van theoretische en praktische kennis toegevoegde waarde willen leveren voor Gemeente Venlo en de regio Noord-Limburg. De samenwerking is al enkele jaren zichtbaar op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Er is nog genoeg ruimte voor uitbreiding, bijvoorbeeld richting Brightlands Smart Services Campus

Als inspiratie verzorgde Judith Kamalski (directeur van @BISS, het Brightlands Institute for Smart Society) een presentatie. Met haar multidisciplinaire team van wetenschappers, data engineers en ontwikkelaars zet ze zich in om datascience en artificialintelligence toe te passen op uitdagingen in de wereld om ons heen. Met een paar aansprekende voorbeelden gaf ze een goed beeld hoe onderzoek mogelijk is voor grote organisaties en vraagstukken. En hoe het zeker ook toepasbaar is voor ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf.

Klik hier voor de presentatie van Judith Kamalski

 

Voor velen was het een eerste of nadere kennismaking met UM. De gasten waren na afloop zeer te spreken over de opzet en inhoud van deze bijeenkomst. Zowel Ondernemend Venlo als Universiteit Maastricht zullen in de komende tijd werken aan nog meer wederzijdse bekendheid en samenwerking.

Heb je een onderzoeksvraag?
Wil je eens met een wetenschapper praten over een de aanpak van een uitdaging in je bedrijf? Het begint met een kop koffie en een praatsessie. Stuur een email naar secretariaat@ondernemendvenlo.nl.

Mochten er deelnemers zijn die graag in contact willen komen met BISS/UM, dan kunnen ze contact opnemen met:
Vivienne Curvers
Senior Project Manager Brightlands Institute for Smart Society (BISS).
06 42 52 07 07
vivienne.curvers@maastrichtuniversity.nl
www.biss-institute.com

Translate »