Veilig Venlo in actie

Veilig Venlo in actie

‘Gewoon een goed gevoel’

Jac Wanten, Sr. Vice President Logistics & Warehousing over beveiliging

PVH Europe
“Dat onze hallen en het bedrijventerrein goed beveiligd zijn, geeft gewoon een goed gevoel,” begint Jac Wanten, Sr. Vice President Logistics & Warehousing van PVH. “Zo lang afspraken worden nagekomen en de zaken goed geregeld zijn, zijn we tevreden. Want uiteindelijk is de kwaliteit van een dienst of product natuurlijk altijd bepalend.”

Weinig incidenten
PVH is één van de grootste kledingbedrijven ter wereld. Vanuit locaties in Venlo en Roosendaal worden dagelijks producten van Tommy Hilfiger en Calvin Klein geleverd aan klanten over geheel Europa. Er ligt dus een enorme hoeveelheid kleding in de hallen van PVH. Toch heeft er al jaren geen incident meer plaats gevonden.

Korte communicatielijnen
PVH heeft de beveiliging van de eigen panden uitbesteed aan Intergarde. “Daarmee hebben we de zekerheid dat we het goed georganiseerd hebben. Dat is een geruststellende gedachte. Dat ook Veilig Venlo door Intergarde wordt georganiseerd, sluit daar natuurlijk uitstekend op aan. Men weet hoe onze hallen beveiligd zijn en de communicatielijnen met de meldkamer die het bedrijventerrein monitort, zijn kort. Mocht er onverhoopt toch een incident plaats vinden, dan kan er snel en adequaat gehandeld worden.”

“De wetenschap dat er vreemden in je huis zijn geweest blijft hangen. Dat wil je ook in een werkomgeving niet ervaren.”

Afschrikwekkende werking
Voorkomen is beter dan genezen en de preventieve werking van de collectieve camerabewaking mag niet onderschat worden. Wanten is ervan overtuigd dat professionele dieven worden afgeschrikt door de camera’s op de bedrijventerreinen. “Ieder kenteken wordt geregistreerd en er is bovendien geen manier om onopgemerkt het bedrijvenpark te betreden. Beroepscriminelen zijn daar ongetwijfeld van op de hoogte en denken dus wel twee keer na bij het kiezen van een doelwit in Venlo.”

Meeste buren nemen deel
Niet iedere organisatie zal hetzelfde budget vrijmaken voor beveiliging, denkt Wanten. “Een hal met aardappelen vertegenwoordigt een andere waarde dan een hal vol merkkleding. Maar ik denk dat de meeste buren van PVH in Venlo deelnemen en zo bijdragen een de collectieve veiligheid.”

Vreemden in je huis
Wanten vergelijkt de effecten van een eventueel incident met een inbraak thuis. “Stel dat inbrekers de televisie meenemen: dan is de materiele schade best te overzien, zeker nadat de verzekeringen zijn ingeschakeld. De wetenschap dat er vreemden in je huis zijn geweest blijft wel langer hangen. Dat zorgt voor een onveilig gevoel. Dat wil je ook in een werkomgeving niet ervaren.”

Contact
Wilt u meer informatie over Veilig Venlo en/of weten hoe u kunt deelnemen? Neem dan contact op met Heinz van der Linden, Manager Intergarde. Email: h.vdlinden@intergarde.nl, telefoonnummer: +31 43 631 06 31.

Veilig Venlo in Actie: Mei
We geven u graag maandelijks een indruk van de belangrijkste meldingen of incidenten die zich voordoen en de acties die zijn ondernomen in het kader van Veilig Venlo.

In de maand mei zijn er meerdere onbemande vrachtwagens, met en zonder oplegger op of langs de weg gesignaleerd. Ook zijn er twee verdachte personen opgemerkt. Verder zijn er 3 kenteken hits doorgegeven aan de Politie.

Translate »