Dag van de Veiligheid

Dag van de Veiligheid

Op donderdag 2 juni, vond het zeer succesvolle, leerzaam en educatief event ‘Dag van de Veiligheid’ plaats. Ondernemend Venlo organiseerde dit event in goede samenwerking met Rabobank Venlo, Interpolis, Veiligheidsregio Limburg-Noord, Expertisecentrum Cyberweerbaarheid en ZeroPlex.

Onze ondernemers kregen een rondleiding bij de Risk Factory Limburg-Noord, waar ze zagen hoe vrijwilligers kinderen en senioren voorlichting geven over o.a. brandveiligheid, verkeersveiligheid, pesten en veilig omgaan met het internet.

Het Expertisecentrum Cyberweerbaarheid en ICT-bedrijf ZeroPlex gaven voorlichting over internetbeveiliging en lieten zien hoe eenvoudig men in een phishing-mail trapt. Ze lieten via een life hack zien hoe uw (bedrijfs)gegevens zijn te achterhalen en hoe snel deze versleuteld worden. Niemand minder dan Ellie Lust vertelde over haar carrière bij de politie en legde uit wat ondermijning eigenlijk inhoudt voor een bedrijf. Ze riep samen met de aanwezige wijkagenten en parkmanager op om vooral te blijven melden. Immers ‘weten is meten’! Onze ondernemers konden allemaal vragen stellen welke met plezier en humor werden beantwoord.

Als klap op de vuurpijl werden wij verrast met cheques van Interpolis omdat de 20 BIZ-bedrijventerreinen in de Gemeente Venlo het afgelopen jaar veilig zijn gebleven. Dit komt mede door het behalen van het Kiwa Keurmerk Veilig Ondernemen en de samenwerking met het cameratoezicht door Intergarde en VeiligVenlo. De aanwezige wijkagenten van de politie Venlo-Beesel en Brandweer Limburg Noord, Regiobureau Brandweer kregen het KVO Certificaat uitgereikt.

Rob van den Heuvel, Ron Bakker, Ron Albers, Marc Bertjens, Luc Seetsen, Lidy Rutten, Frank Seuren

Ondernemers kregen een leuk aanbod van ECCW om hun cyberveiligheid te laten testen. Naar aanleiding daarvan voert ZeroPlex graag een e-mail phishing test inclusief rapportage uit bij uw organisatie. Kon u niet aanwezig zijn maar bent u ook geïnteresseerd? Neem dan contact op: info@parkmanagementvenlo.nl

Buiten waren er meerdere activiteiten. Zo kon men er een brand blussen, een kijkje nemen in de truck van VeTraNed  en Paraat Brandbeveiliging BV en werd er informatie verstrekt over veiligheidshulpmiddelen en BHV opleidingen

Translate »