Venloos bedrijf groeit door in de regio

Venloos bedrijf groeit door in de regio

VENLO – Eind maart ondertekenden Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo en vastgoedontwikkelaar en -investeerder Goodman de koopovereenkomst voor een nieuwe ontwikkeling op een kavel van 3,9 hectare op bedrijventerrein Trade Port Noord. De verwachting is dat in september 2021 Nobel Biocare een deel van het pand in gebruik neemt. Goodman ondertekende daartoe een huurovereenkomst met moederbedrijf Envista dat 3 bedrijven verenigt, waaronder Nobel Biocare.

Op de bedrijventerreinen die door Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo worden aangelegd, is niet alleen maar plaats voor XXL-distributiecentra. Er is ook ruimte voor minder grote bedrijven.

Nieuwe ontwikkeling
Ruud van Heugten, directeur Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo: “We zijn blij met deze nieuwe ontwikkeling van Goodman. In een Europese logistieke hotspot als Venlo-Venray met veel distributiecentra, is deze ontwikkeling van Goodman van grote toegevoegde waarde. In dit pand  is er namelijk plek voor meerdere lokale en regionale bedrijven die op zoek zijn naar duurzame huisvesting.”

Duurzaamheid
Als langetermijninvesteerder investeert Goodman fors in het ontwikkelen van duurzame logistieke gebouwen. Venlo III Logistics Centre is daar een mooi voorbeeld van: warmtepompen in combinatie met zonnepanelen over de gehele oppervlakte van het dak voorzien het gebouw in de volledige energiebehoefte en staan garant voor de nuluitstoot. Met AI en big data wordt bovendien het energieverbruik strikt gemonitord om klanten te adviseren hoe energie en daarmee kosten te besparen. Daarnaast werd in het design van het gebouw speciale aandacht besteed aan het welzijn van de werknemers en krijgt ook biodiversiteit op deze site volop kansen.

Doorgroeimogelijkheid voor Venloos bedrijf
Het pand op Trade Port Noord in Venlo meet straks ruim 25.000 m². Nobel Biocare is een bekend bedrijf uit de regio en het vindt in dit nieuwe logistieke gebouw opnieuw huisvesting in Venlo. Het gebouw voldoet precies aan de wensen van deze wereldleider op het gebied van restauratieve en esthetische tandheelkunde. Lien Standaert, countrymanager bij Goodman: “Na een traject van 3 jaar zijn we verheugd dat wij een oplossing hebben kunnen bieden voor het huisvestingsvraagstuk van Nobel Biocare en hen zo kunnen bijstaan in hun groei.” Patrick Schellekens, Vice President Supply Chain & Logistics, Envista: “Na een weloverwogen zoektocht hebben we de keuze uiteindelijk laten vallen op deze uitstekende logistieke hotspot. De nieuwbouw zal Envista niet alleen de noodzakelijke ruimte bieden voor de groei van zowel Nobel Biocare als (toekomstige) zusterbedrijven, maar zeker ook wederom een plek bieden waar onze medewerkers graag willen werken.”

Translate »