Wout van Eeuwijk winnaar Lodewijk van der Grinten prijs

Wout van Eeuwijk winnaar Lodewijk van der Grinten prijs

VENLO – In een uitverkochte Maaspoort werd dinsdagavond Wout van Eeuwijk van Pure Ingredients uitgeroepen als winnaar van de Lodewijk van der Grinten ondernemersprijs 2019.

Het was de 10e editie van het evenement dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de belangrijkste zakelijke netwerk-events in Groot-Venlo. De presentatie van deze feestelijke avond was in handen van Lex Uiting, die op ontspannen wijze de genomineerde ondernemers, Frans Cremers, Guus Treuen en de uiteindelijke winnaar Wout van Eeuwijk interviewde.

Gouverneur Theo Bovens was aanwezig, de prijs, een kunstwerk van Anja van Rijen, werd onthuld en er waren live-optredens van de cd ‘Kersmis in Venlo’. Nadat de voorzitter van de jury, Tjebbe Smit, het juryrapport had voorgelezen, maakte burgemeester Antoin Scholten de winnaar bekend. Na een spectaculaire lasershow, stond Wout van Eeuwijk uiteindelijk in de spotlights.

De afgelopen maanden vond er een vriendschappelijke competitie plaats tussen de ondernemers, waarbij de pitch bij het nominatie-evenement, de aangeleverde bedrijfsinformatie en de bedrijfsbezoeken van de jury de basis vormden om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Bij de verkiezing speelde ook het thema van dit jaar een belangrijke rol: ‘Voeding, Creatie en Innovatie’. Een thema gebaseerd op de speerpunten van Regio Venlo: Agrofood, Logistiek en Maakindustrie, met een duidelijke link naar de circulaire economie en voortdurende innovatie.

Sinds 1993 is Wout van Eeuwijk (1945) eigenaar van Pure Ingredients, met productielocaties in Venlo en Kaldenkirchen en ruim 200 medewerkers. Pure Ingredients is marktleider in de wereld van halal food en het aanbod is inmiddels uitgegroeid tot een breed scala aan wereldse smaken, onder de merknamen Mekkafood en Lekker&Anders.

De prijs is een initiatief van de Stichting Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs, waarin LLTB Venlo-Horst, MKB Limburg, Ondernemend Venlo en de gemeente Venlo samenwerken. Een deskundige jury beoordeelt de genomineerden onder andere op ondernemerschap, oog voor duurzaamheid en bijdrage aan de Venlose samenleving.

Het grote draagvlak onder sponsoren, founders en bezoekers zorgt ervoor dat de uitreiking van de prijs inmiddels is uitgegroeid tot een gerenommeerd evenement binnen het Venlose bedrijfsleven. Maar liefst 40 bedrijven en organisaties ondersteunen dit jaar de organisatie van de Lodewijk van der Grinten Prijs.

Translate »