Rendement vastgoed Venlo 5,5%

Rendement vastgoed Venlo 5,5%

VENLO – Nog nooit werd in Nederland zoveel in vastgoed geïnvesteerd, schrijft vastgoedadviseur Colliers in een woensdag verschenen onderzoek. In totaal wordt in 2019 ongeveer 8,5 miljard euro gestoken in Nederlands vastgoed. Een jaar eerder ging het om 8 miljard euro.

Beleggers die het om het rendement te doen is, moeten volgens Colliers niet naar de Randstad kijken, maar juist naar gebieden daarbuiten. De hoogste rendementen – de huurinkomsten in verhouding tot de aanschafprijs – worden niet in Amsterdam en Utrecht behaald, maar in Venlo, Súdwest-Fryslân (onder meer Stavoren en Sneek), Emmen en Heerlen. In deze gemeenten liggen de te behalen rendementen op zo’n 5,5 procent.

De huurinkomsten in verhouding tot de aankoopprijs liggen in deze regio’s bijna twee keer zo hoog als in Amsterdam. Wel is hier meer risico op leegstand en een lagere groei van de huurprijs, schrijft Colliers. Ook stijgen de woningprijzen minder hard dan in de hoofdstad.
In Haarlem is het risico voor vastgoedbeleggers het laagst vanwege de toenemende vraag naar huurwoningen. Datzelfde geldt voor de gemeenten Haarlemmermeer en Westland.

Vastgoedinvesteerders weten Amsterdam ondanks de oplopende huurprijzen en strengere regels nog steeds te vinden. Beleggers betalen in de hoofdstad nog steeds het meest voor een woning, gevolgd door Utrecht en Amstelveen. In de eerste drie kwartalen van 2019 werd in Amsterdam in totaal 715 miljoen euro in woningen geïnvesteerd.

Translate »