WW-uitkering bij werktijdverkorting

WW-uitkering bij werktijdverkorting

Ondernemers die zwaar zijn getroffen door de impact van het coronavirus kunnen onder bepaalde omstandigheden een beroep doen op werktijdverkorting. Bedrijven die recht hebben op de regeling kunnen personeel minder uren laten werken.

De staat keert voor de niet-gewerkte uren WW uit aan de werknemers, die wel gewoon in dienst blijven. Je komt pas in aanmerking als je kunt aantonen dat je minimaal 2 en maximaal 24 weken minimaal 20% minder werk hebt door de maatregelen om het virus te bestrijden.

Wie komt in aanmerking? Je zou kunnen denken aan een zakenhotel waarbij het aantal annuleringen drastisch is toegenomen en thuiswerken door het personeel geen optie is. Of de automotive fabriek waar al weken geen onderdelen uit China meer worden geleverd en er dus geen werk meer is.

Wanneer komt u in aanmerking?
U kunt naar verwachting minimaal 2 en maximaal 24 weken minstens 20% minder werk aanbieden aan uw personeel.

  • De vermindering van de hoeveelheid werk komt door bijzondere omstandigheden, zoals het coronavirus
  • Als zzp’er kunt u geen gebruikmaken van de werktijdverkorting. Mogelijk kunt u wel een beroep doen op de Bijstand voor zelfstandigen (Bbz).

U kunt een vergunning aanvragen voor werktijdverkorting (wtv). Met deze vergunning kunt u een tijdelijke werkloosheidsuitkering voor uw werknemer(s) aanvragen. Het personeel blijft bij u in dienst. Een vergunning voor werktijdverkorting krijgt u voor hoogstens 6 weken. Als er uitzicht is op herstel van de normale bedrijfsomstandigheden, kan de vergunning maximaal 3 keer worden verlengd.

Translate »