BAR (Brexit Adjustment Reserve) per 1 november open

BAR (Brexit Adjustment Reserve) per 1 november open

De BAR bedrijfsleven (compensatie)regelingen voor bedrijven die kosten hebben moeten maken (of nog gaan maken) als gevolg van de Brexit zijn per 1 november door RVO opengesteld. De BAR Bedrijfsleven Regelingen geven een tegemoetkoming voor aanpassingskosten door het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie (Brexit) en bestaat uit de volgende onderdelen:

• Tegemoetkoming gemaakte kosten
Open voor aanvragen van 1 november 2022 09.00 uur tot en met 31 maart 2023 17:00 uur.

• Tegemoetkoming nog te maken kosten
Open voor aanvragen van 1 november 2022 9:00 uur tot en met 13 december 2022 17:00 uur.

De BAR is een Europese subsidieregeling en is bedoeld voor ondernemers die extra kosten hebben gemaakt door de Brexit. Het gaat daarbij niet om het compenseren van omzetverlies, maar als tegemoetkoming in de extra kosten voor bijvoorbeeld opleiding, ICT-aanpassingen, voorlichtingscampagnes en de tijdelijke inhuur van extra transportmaterieel. Check via de online regelhulp of u in aanmerking komt voor de regelingen.

Er is ook een Brexit-fonds dat ondernemers kan helpen alternatieve markten te ontwikkelen als alternatief voor de Britse markt.
EU-Handelsprogramma: vergroot uw exportkennis en internationale netwerk

Meer informatie over de BAR bedrijfsleven (compensatie)regelingen en het EU-Handelsprogramma kunt u vinden op: Subsidies financiering BAR

Translate »