Bezoek binnenhaven en Campus Fechtenhain in Krefeld

Bezoek binnenhaven en Campus Fechtenhain in Krefeld

Commissie Internationalisering Ondernemend Venlo organiseerde op donderdag 20 oktober voor al onze ondernemers en de ondernemers van Business Club Maas Rhein een bezoek aan de binnenhaven, de Campus Fichtenhain en diverse industrieterreinen in en om Krefeld.

De dag begon om 12 uur met een gastvrij ontvangst bij Rabobank Venlo. Daarna reed het gezelschap per bus richting Krefeld. Dr. Simon Jenniches van KREFELD BUSINESS informeerde de deelnemers tijdens de busreis o.a. over de economische hoogtepunten van Krefeld, de bedrijven uit de hele wereld welke in Krefeld hun hoofdvestiging hebben en de locomotieven die aldaar door Siemens Mobility iov Deutsche Bahn gebouwd worden.

 

Eenmaal in Krefeld aangekomen werden gebouwen van architect en meubelontwerper Ludwig Mies van der Rohe bezichtigd en de, van oudsher aanwezige, stropdas winkels.

Tijdens de rondrit in de haven gaf Patrick A. Wisotzky van Hafen Krefeld GmbH & Co. KG inzicht in de historie van de regio waarbij hij ook vertelde over het hedendaagse Krefeld. Wist u bijvoorbeeld dat de historische draaibrug in de Linner Rheinhafen uit 1906 nog maar één van de weinig werkende draaibruggen in Europa is?

Na een stadstoer werd er een bezoek gebracht aan Campus Fichtenhain, die maar liefst een oppervlakte heeft van ca. 74.500 m². Hier werden enkele start-ups bezocht. Het gezelschap was onder de indruk van de handheld laser die de chemische samenstelling uit een blad van een plant, of uit een steen kan ‘lezen’. Maar ook de mogelijke verlichting voor huidproblemen zoals psoriasis door het toevoegen van een element aan de douche, maakte grote indruk.

Het bezoek maakte weer eens duidelijk welke bijzondere band er is tussen de partnersteden Krefeld en Venlo. Het deelnemende gezelschap kijkt dan ook terug op een bijzonder geslaagde dag.

Deutsche Übersetzung: Niederländische Unternehmer zu Besuch in Krefeld

Translate »