Bijeenkomst duurzame toekomst op 5 juni

Bijeenkomst duurzame toekomst op 5 juni

Hoe organiseer je een duurzaam en toekomstbestendig bedrijventerrein? Ondernemers op bedrijventerreinen staan voor grote verduurzamingsopgaven en bovendien is het ontzettend druk op het elektriciteitsnet.Gelukkig komt er geld beschikbaar vanuit het Rijk voor bedrijventerreinen die hier serieus mee aan de slag willen. Om gebruik te kunnen maken van al deze subsidies is een belangrijke eerste stap, het starten van een samenwerking met de ondernemers om je heen.

VNO-NCW West wijst ondernemers graag de weg naar deze subsidies. De Rabobank helpt je graag verder met het oprichten van een vereniging, maar ook met het verder uitvoeren van duurzaamheidsmaatregelen binnen een vereniging. Darom nodigen wij je graag uit voor de bijeenkomst ‘Hoe organiseer je een duurzaam en toekomstbestendig bedrijventerrein?’

Deze zal plaatsvinden op woensdag 5 juni 2024. U bent hiervoor welkom van 16.00 tot 18.30 uur bij Rabobank Hoofddorp; Polarisavenue 150 in Hoofddorp.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor ondernemers op bedrijventerreinen die zich nog niet georganiseerd hebben in een vereniging en stappen willen zetten. De bijeenkomst is ook zeker bedoeld voor al georganiseerde bedrijventerreinen die toe zijn aan volgende stappen in hun verduurzamingsproces en samenwerking.

Deze bijeenkomst is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden
Tijdens deze bijeenkomst delen experts en ervaringsdeskundigen hun kennis met jou. Ook wijzen we je de weg binnen alle bestaande programma’s en subsidieregelingen van het Rijk en de provincie Noord-Holland én vertellen wij alvast over de nieuwe regelingen die in 2024 worden opengesteld.

Programma

16.00 uur Inloop
16.30 uur Opening door Floris-Jan Blok van VNO-NCW West
16.35 uur Panel: Uitdagingen op het stroomnet
– Odile Rasch (Programmamanager E-Infra),
– Christa de Ruyter over Programma verduurzaming bedrijventerreinen
– Servaas van de Ven (VNO-NCW)
17.00 uur Marisol Elisabeth (PHB, uitvoerder programma verduurzaming bedrijventerreinen
17.30 uur Ard van Berkel (Rabobank) over succesvolle initiatieven in de omgeving
17.45 uur Werklandschappen van de toekomst over groene, gezonde en klimaatbestendige bedrijventerreinen
18.00 uur Netwerkborrel en gelegenheid om contact te leggen met de initiatiefnemers
18.30 uur Einde bijeenkomst

Aanmelden
Is jouw bedrijventerrein al voorbereid op een duurzame toekomst of moeten er nog stappen worden gezet om de toekomst van jouw bedrijf en dat van je buren te kunnen waarborgen? Graag horen wij of je aanwezig bent bij deze bijeenkomst. We willen je vragen om dat via dit aanmeldformulier te laten weten. Als je je aanmeldt, gaan we ervan uit dat je aanwezig bent!

Translate »