Brightlands campus Venlo verwacht 2.000 bezoekers tijdens Dutch Food Week

Brightlands campus Venlo verwacht 2.000 bezoekers tijdens Dutch Food Week

VENLO – Vandaag start de Dutch Food Week (tot en met 16 oktober 2019) op Brightlands Campus Greenport Venlo. De campus verwacht in twee weken tijd zo’n 2.000 bezoekers te verwelkomen die via ruim twintig workshops, events, masterclasses en andere bijeenkomsten kennis maken met de thema’s waar de bewoners van de campus iedere dag mee bezig zijn: gezonde & veilige voeding, future farming en bio-circular economy.

Vandaag, één dag voor de landelijke start van de Dutch Food Week, trapt Brightlands Campus Greenport Venlo haar Dutch Food Week programma af met de Test & Taste Edition.

Test & Taste Edition
Sprekers Koen Venema (Maastricht University), Bart Kuijpers (Brightlabs) en Tom Oostrom (Nierstichting) nemen de bezoekers aan het event mee in de wereld van voeding: wat zijn de laatste ontwikkelingen en waarom is gezonde voeding zo belangrijk? Tijdens deze ochtend worden ook de resultaten bekend gemaakt van het grootste bloed & darmflora testpanel van Nederland! Aansluitend is er een Test & Taste Experience: een interactieve innovatiemarkt met meer dan 50 bedrijven, workshops, lezingen en een Test & Taste lab. Deze innovatiemarkt is voor iedereen vrij toegankelijk.

Gezondheid
Directeur Saskia Goetgeluk van de Brightlands campus in Venlo. ‘Het belooft dit jaar een bijzondere editie te worden, waarin gezond eten centraal staat. Ik ben zelf heel benieuwd naar de uitslagen van ons testpanel: hoe gezond zijn we eigenlijk met z’n allen? Op de campus in Venlo weten we als geen ander hoe belangrijk gezonde voeding is. Mkb-ers, startups, wetenschappers en studenten werken hier aan innovaties op het gebied van gezonde voeding: van onderzoek naar inhoudsstoffen en smaakbeleving tot aan het ontwikkelen van nieuwe teeltmethoden. We laten het tijdens de Dutch Food Week graag zien.’

Programma
Naast de Test & Taste Edition op 4 oktober worden er op de campus van 4 t/m 16 oktober nog eens 20 activiteiten georganiseerd. Ga bijvoorbeeld op 9 oktober naar de bijeenkomst ‘Building Business with Biomass Heroes’, waar tuinbouw en bouwsector elkaar ontmoeten. Of schrijf je in voor het Bluehub event ‘Growing your innovation’ op 11 oktober en verdiep je in het bedenken, ontwikkelen, lanceren en opschalen van innovaties. Open Brains organiseert de hele week – speciaal voor ondernemers – brainstormsessies en masterclasses.

Over Dutch Food Week
Dutch Food Week laat de laatste innovaties zien op het gebied van voedsel en voedselproductie en een sector die modern en internationaal is, kansrijk om in te studeren en te werken, in te ondernemen en te investeren. Dit jaarlijkse evenement is voor iedereen met belangstelling voor voedsel en voedselproductie, voor zowel de professional als de consument. Kijk voor meer informatie op www.dutchfoodweek.nl.

Translate »