Collectieve beveiliging

Collectieve beveiliging

“De collectieve beveiliging is een win-win situatie: je kosten dalen en je beschikt over een allround professionele beveiliging”

4 vragen aan Robert Kuys

Robert Kuys is Security Manager – Business Change bij DSV gelegen op bedrijventerrein Trade Port West. DSV Road B.V. neemt deel aan het cameraproject Veilig Venlo.

Sinds wanneer nemen jullie deel aan het cameraproject?
Wij nemen sinds de start van Veilig Venlo al deel aan het cameraproject. Veilig Venlo is een belangrijke aanvulling op onze eigen beveiliging. Natuurlijk zorg je eerst voor je eigen beveiliging. Intergarde beveiligt ons pand, kijkt regelmatig en op willekeurige tijdstippen beelden uit van de camera’s op ons terrein, de mobiele surveillance surveilleert, ze verzorgen de open- en sluitrondes en we zijn aangesloten op de alarmcentrale in Maastricht. Wij nemen deel aan Veilig Venlo, omdat we ervan overtuigd zijn dat een collectieve beveiliging afschrikt en zo een preventieve werking heeft.

Wat voegt het cameraproject toe aan je beveiliging?
Wij hebben een allround beveiliging: zowel op ons eigen terrein en in ons pand, alsook de beveiliging rondom ons bedrijf via Veilig Venlo.  Wij vinden het belangrijk dat je verder beveiligt dan tot je eigen voordeur. Is er bij ons een incident, dan kan Intergarde meteen schakelen en ondersteuning krijgen vanuit haar alarmcentrale in Maastricht. Zij lezen de camerabeelden uit en sturen zo nodig de mobiele surveillance erop af om ter plekke de situatie te beoordelen. Zij kunnen de personen of auto’s op het industrieterrein volgen middels de camera’s en ook de kentekens controleren, om mensen op te sporen.

“De camera’s en de aanwezigheid van de mobiele surveillance vinden wij een belangrijke schakel in onze beveiliging”

Welke beveiligingsvraagstukken spelen er op een bedrijventerrein?
De beveiliging van een bedrijventerrein kent haar eigen uitdagingen: je ligt immers op een apart terrein met een groep bedrijven. De beveiliging hoort hier naar mijn mening dan ook allesomvattend te zijn. De camera’s en de aanwezigheid van de mobiele surveillance vinden wij een belangrijke schakel in onze beveiliging.

Met het cameraproject heb je de basis van je collectieve beveiliging gewaarborgd, maar ook randzaken worden gecontroleerd. Denk aan chauffeurs die foutparkeren of het dumpen van afval. Dat is natuurlijk niet het hoofddoel van een collectieve beveiliging, maar het draagt wel bij aan de openbare orde en veiligheid. We stralen met het hele bedrijventerrein uit dat we de zaken op orde hebben, waardoor onbevoegden ons eerder zullen mijden.

Wat is jouw advies richting bedrijven die nog niet deelnemen?

Welk beveiligingsbedrijf je ook hebt voor je eigen beveiliging, ze kunnen allemaal schakelen met Intergarde voor de collectieve beveiliging. Wij zijn heel blij met Veilig Venlo en de collectieve bewaking en hopen natuurlijk dat meer bedrijven zullen deelnemen. Mijn oproep is dan ook; beperk je beveiliging niet tot je eigen terrein maar ga een stapje verder en beveilig collectief. Zo gaan we met z’n allen voor een win-win situatie: de kosten van de collectieve beveiliging daalt per deelnemer én we hebben een allround, professionele beveiliging op ons terrein.

Wilt u deelnemen aan Veilig Venlo of meer informatie?
Om collectief te kunnen beveiligen is een collectieve deelname een basisvoorwaarde. Neemt u nog niet deel aan het cameraproject Veilig Venlo? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we lichten persoonlijk toe wat uw voordelen zijn, zoals bijvoorbeeld een korting op uw verzekeringspremie.

Lees meer over Veilig Venlo: www.veiligvenlo.nl

Contactpersoon vanuit Intergarde m.b.t. Veilig Venlo:

Heinz van der Linden | Manager Intergarde
Mail: h.vdlinden@intergarde.nl
Mobiel: 06-51277240

 

Veilig Venlo in actie: Maart

We geven u graag maandelijks een indruk van de belangrijkste meldingen of incidenten die zich voordoen en de acties die zijn ondernomen in het kader van Veilig Venlo.

• In totaliteit waren er in de maand maart 9 surveillance meldingen. Dit betrof onder andere: constatering 3 openstaande poorten, illegale afval dumping, 3 auto’s met jongeren buiten hun auto’s, lantaarnpaal staat schuin waarschijnlijke vanwege aanrijding met vrachtwagen,  busje blokkeert ingang.
• Er waren in totaliteit 8 kentekenhits die doorgespeeld zijn naar de politie.

Translate »