Lodewijk van der Grinten Prijs 2021

Lodewijk van der Grinten Prijs 2021

Sebastiaan Sanders
Winnaar Lodewijk van der Grinten prijs 2021 

Vanavond is in een uitverkochte Maaspoort Sebastiaan Sanders (Leolux) uitgeroepen als winnaar van de Lodewijk van der Grinten Prijs 2021. 

De Talent Award, die dit jaar voor de eerste keer werd uitgereikt, ging naar Tom van der Velden (Mocca Coffee Company). Hij ontving de prijs uit handen van gouverneur Emile Roemer.
De uitreiking van de twee prijzen werd uitgesteld in verband met de corona-maatregelen, maar nu was het eindelijk zover, zakelijk Venlo verzamelde zich in de Maaspoort voor een inspirerend en feestelijk programma. Gouverneur Emile Roemer was aanwezig om de Talent Award uit te reiken. Burgemeester Antoin Scholten overhandigde de trofee van de Lodewijk van der Grinten Prijs aan de winnaar. 

Lodewijk van der Grinten Ondernemersprijs
Dit jaar streden de ondernemers Jeroen Rondeel (Blue Engineering), Arthur de Ruiter (AMI BV) en Sebastiaan Sanders (Leolux) om de prestigieuze ondernemersprijs. Op basis van de pitch bij het nominatie-evenement en het bedrijfsbezoek, werden de genomineerden beoordeeld, waarbij het thema ‘duurzaam ondernemerschap’ nadrukkelijke aandacht kreeg. 

Op de avond van de uitreiking werden de ondernemers geïnterviewd door presentatrice Vivian Lataster. De prijs, een kunstwerk van Gies Backes, werd onthuld en singer-songwriter Vincent van Reen zorgde voor de muzikale intermezzo’s. Juryvoorzitter Marcel Frielinck las het juryrapport voor, waarna uiteindelijk burgemeester Scholten de winnaar bekend maakte: Sebastiaan Sanders. 

Uit het juryrapport: 

“Sebastiaan Sanders staat aan het hoofd van een familiebedrijf dat gestart is in 1934. Er is bij Leolux veel aandacht voor gedegen vakmanschap en duurzaam gebruik van grondstoffen. Dit familiebedrijf kenmerkt zich door een solide basis en een goed doordachte langetermijnvisie. Sebastiaan laat zien dat hij de traditie koestert en tegelijkertijd een vooruitziende blik heeft. Hij heeft aandacht voor zijn medewerkers die zich kunnen ontwikkelen door training en onderwijs. Hij luistert naar zijn klanten en vertaalt samen met een professioneel team hun wensen naar meubels die, net als dit familiebedrijf, nog jaren mee kunnen. Leolux is een parel in ondernemend Venlo”. 

Talent Award
De avond startte met drie pitches van de genomineerden voor de LvdG Talent Award, een prijs voor de meest toonaangevende Young Professional onder de 35 jaar binnen de gemeente Venlo. Dit jaar gingen Hanneke Geurts (Sessiemakers), Oscar Linders (Timing Uitzendbureau) en Tom van der Velden (Mocca Coffee Company) de strijd aan. De bevindingen van de jury, aangevuld met de publieksstemming, bepaalde de uiteindelijke winnaar: Tom van der Velden. 

Uit het juryrapport: 

“Tom van der Velden heeft in korte tijd een zeer succesvol horecabedrijf gerealiseerd op de Oude Markt, genaamd Mocca Coffee Company. Het is de jury vooral opgevallen hoe energiek en ondernemend Tom is. Zijn enthousiasme is aanstekelijk. Hij heeft de ambitie om zijn gasten een perfecte beleving te geven. Constante kwaliteit van het product en persoonlijke aandacht voor de gast staan voor hem op de eerste plaats”. 

Extra bijzonder was het feit dat de nieuwe prijs werd uitgereikt door de nieuwe gouverneur Emile Roemer. 

Bij deze Talent Award hoort tevens een studievoucher die wordt aangeboden door UMIO Maastricht University en de Gemeente Venlo. 

Partners en sponsoren
Maar liefst 40 bedrijven en organisaties ondersteunen dit jaar de LvdG Prijs, wat een geweldig draagvlak betekent binnen het Venlose bedrijfsleven. De Stichting LvdG heeft in de loop van de jaren samenwerking opgebouwd met een aantal vaste partners. Deze partners, samen met de sponsoren maken de organisatie van het evenement ieder jaar weer mogelijk. 

De prijs is een initiatief van de Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs, waarin LLTB, MKB Noord-Limburg, Ondernemend Venlo en de gemeente Venlo samenwerken. 

_______________________________ 

  • Meer info over de Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs is te vonden op: www.lvdgprijs.nl 
Translate »