DSV Solutions over cameraproject Veilig Venlo

DSV Solutions over cameraproject Veilig Venlo

In gesprek met Theo Hoogveld, Supervisor Facility & Security Compliance bij DSV Solutions Nederland B.V. over het cameraproject Veilig Venlo, de specifieke uitdaging van de beveiliging van een bedrijventerrein en de preventieve werking van een collectieve camerabewaking. “Wij zijn sinds 2008 op Trade Port Noord gevestigd, de deelname aan het cameraproject Veilig Venlo was voor ons vanzelfsprekend”, aldus Theo Hoogveld.

Veilig Venlo als aanvulling op eigen beveiliging
DSV heeft zelf een uitgebreid pakket aan beveiligingsoplossingen. “We hebben camera’s op ons eigen terrein en in onze panden, we zijn aangesloten op de Particuliere AlarmCentrale (PAC Intergarde), de mobiele surveillance surveilleert en we hebben manbewaking. De camerabewaking van Veilig Venlo op het publieke terrein zien wij als een logische aanvulling op onze eigen beveiliging. Security stopt niet bij je eigen poorten, die zou moeten reiken tot de omgeving waar je bedrijf gelegen is.”

De beveiliging van een bedrijventerrein
De ligging van een bedrijf speelt een rol bij het bepalen van je security maatregelen. “Op een bedrijventerrein is het na de reguliere werktijden zoals bijvoorbeeld ’s avonds of in de weekenden bijna uitgestorven. Er is weinig sociale controle, zoals in de bebouwde kom, waardoor een extra beveiliging van het publieke terrein zeker van meerwaarde is.” Naast de camerabewaking biedt Veilig Venlo ook kentekenregistratie, de zogenaamde ANPR registratie. “Middels de kentekenregistratie en camerabewaking is het mogelijk om gegevens op te vragen en bewegingen van mensen te traceren. Zodra er een incident op ons terrein is en personen of voertuigen verplaatsen zich buiten ons terrein, wordt dit opgemerkt door de camera’s die personen of kentekens registreren. Dat geeft toch een veilig gevoel, dat je de controle houdt over je bedrijf en het terrein eromheen.”

Preventief beveiligen leidt tot minder incidenten
Over haar deelname aan het cameraproject heeft DSV nooit getwijfeld. Theo licht toe: “Natuurlijk willen mensen actie zien, maar eerlijk gezegd: er zijn geen noemenswaardige incidenten op ons terrein, maar dat komt juist door onze uitgebreide beveiliging en daar draagt Veilig Venlo zeker aan bij. Ik zie de deelname aan het project als een verzekering: hoe groot is de kans dat je een auto-ongeluk krijgt of dat er brand in je pand ontstaat? Ik heb het nog nooit meegemaakt, maar toch neem ik die verzekering. Zo is het met Veilig Venlo ook. Het is voor mij een verzekering die preventief werkt. Daarnaast weeg je natuurlijk de kosten af. Als deze in verhouding liggen dan is het zeker een meerwaarde.”

Theo sluit af met de hoop dat meer bedrijven zullen deelnemen: “Zo gaat het meestal met collectieve initiatieven; iets begint klein en moet groeien. Voor ons hoort de collectieve bewaking van het bedrijventerrein in ieder geval tot de standaard beveiliging.”

 

Veilig Venlo in actie: januari

We geven u graag maandelijks een indruk van de meldingen of incidenten
die zich voordoen en de acties die zijn ondernomen in het kader van Veilig Venlo.

> 1 kentekenhit opgemerkt en aan de politie gecommuniceerd. Zij hebben hier
passend op gereageerd.
> In totaliteit waren er in de maand januari 9 surveillance meldingen. Dit betrof
onder andere een vrachtwagen die op de Jachthavenweg in de berm geparkeerd
stond. De mobiele surveillance werd ook opgeroepen om de situatie te contro-
leren bij een werkbus met Belgisch kenteken met 4 personen. De surveillant is
ter plekke gaan kijken en heeft melding gemaakt dat de chauffeur spullen heeft
uitgeladen.

Translate »