Geldzorgen bij werknemers

Geldzorgen bij werknemers

Waar kan Gemeente Venlo helpen?
Vrijwel dagelijks gaat het over de zorgen die er zijn om de energierekening en dure boodschappen. In de krant, in de gang en bij de koffieautomaat. Gemeente Venlo heeft mogelijkheden en kan uw medewerkers ondersteunen bij geldzorgen.

Geldzorgen en uitval
Geldzorgen zijn inmiddels onmiskenbaar een onderdeel van ons dagelijks leven. Dat deze zorgen kunnen leiden tot stress, ziekte, uitval, risicovolle situaties op het werk of problemen in de relatie is geen geheim. Geldzorgen bij uw werknemers heeft dus ook gevolgen voor u als werkgever. Aan het werk blijven is vanzelfsprekend heel belangrijk. Daar heeft u als ondernemer en ook uw werknemer baat bij. Een gezonde werknemer is immers goed voor het bedrijf. Maar wat kunnen we er samen aan doen om de geldzorgen weg te nemen en perspectief te bieden?

De gemeente helpt u graag uw medewerker goed te ondersteunen.

Uitbreiding van regelingen
De gemeente heeft er recent voor gekozen om de laatste maanden van dit jaar een paar financiële regelingen uit te breiden. Mogelijk heeft uw werknemer hier recht op.

  1. Werknemers die minder dan 150% van de bijstandsnorm verdienen kunnen eenmalig €1300,- aanvragen.
  2. Ook kunnen de kinderen tot 18 jaar van de werknemer ondersteund worden bij hun onderwijs door Stichting Leergeld. Voor hen wordt ook de deelname aan de vereniging vergoed door het Jeugd Sport en Cultuurfonds.
  3. Als laatste zijn er verduurzamingsmaatregelen waar uw werknemer mogelijk recht op heeft.

Het ondernemersloket helpt u naar de goede plek
Heeft uw werknemer hulp nodig bij het aanvragen van de regelingen? Of wilt u zelf weten wat u uw medewerker kunt bieden? Krijgt u de indruk dat er meer speelt, maar weet u niet hoe u de werknemer moet verwijzen?
Om u goed wegwijs te maken hoe u uw medewerker kunt ondersteunen staat het ondernemersloket voor u klaar! U belt of mailt en de gemeente brengt u of uw werknemer in contact met de juiste organisatie. We werken hierin samen met verschillende vrijwilligersorganisaties en professionals. Neem actie voordat iemand uitvalt!

Meer weten?
Heeft u vragen, neem dan contact op met 14077 of ondernemersloket@venlo.nl.

Translate »