Genomineerden LvdG Prijs 2022

Genomineerden LvdG Prijs 2022

De kandidaten die gaan strijden om de Lodewijk van der Grinten Prijs 2022 zijn op dinsdag 13 september bekendgemaakt. Peter Broekmans (Rendiz), Jeroen Hutjens (Funqtio) en Erik Schnock (Healthcare Corporate) zijn de drie ondernemers die het de komende maanden tegen elkaar gaan opnemen. Ook de genomineerden voor de Talent Award zijn bekendgemaakt.

Thema Gezondheid
Een jury zal de ondernemers beoordelen op diverse criteria, waarbij dit jaar het thema ‘gezondheid’ centraal staat. Hoe draagt het bedrijf bij aan (positieve) gezondheid en hoe zet de genomineerde ondernemer zich hier persoonlijk voor in? En misschien wel de belangrijkste vraag; is gezondheid een prioriteit voor het bedrijf? 

De Genomineerden 

Peter Broekmans is een sociaal ondernemer die met Rendiz een betekenisvolle daginvulling biedt voor mensen die aan de zijlijn staan. Hij toont ondernemerschap in een veld dat traditioneel enkel en alleen vanuit overheidsmiddelen wordt gefinancierd en koppelt daarmee economische waarde aan maatschappelijke waarde. Het thema ‘gezondheid’ wordt bij Rendiz vertaald door mensen te begeleiden in hun stappen naar een actievere participatie in de samenleving. 

Tien jaar geleden nam Jeroen Hutjens de fysiopraktijk waar hij werkte over. Inmiddels is hij mede-eigenaar van drie ondernemingen met diverse vestigingen in Venlo: Funqtio, i-Vitality en Oca. Drie bedrijven waarbij het begrip ‘gezondheid’ centraal staat. Onderscheidend element is dat niet vanuit de klacht wordt gedacht, maar dat er bij de bedrijven van Jeroen vooral aandacht is voor de gezonde levensstijl van de cliënten met het oog op een preventieve werking. 

In 2003 werd door Erik Schnock Healthcare Corporate opgericht. In de afgelopen jaren is Healthcare uitgegroeid tot een nationaal werkende arbodienst met spreekuur locaties verspreid over het hele land. Naast zijn ondernemerschap is Erik voorzitter van de ‘Venloop’, het grootste hardloopevenement in de regio. De link naar het thema ‘gezondheid’ is snel gemaakt: Eric is zowel zakelijk als privé actief om zijn medemens te begeleiden rondom gezond werken en leven. 

Klik hier voor meer informatie over de drie genomineerden voor de Lodewijk van der Grinten Prijs 2022

Talent Award
De Talent Award is sinds 2021 een initiatief van de Stichting Lodewijk van der Grinten Prijs en richt op professionals in de leeftijd tot en met 35 jaar. Zij moeten werkzaam én maatschappelijk actief zijn in de gemeente Venlo, een inspirerend voorbeeld zijn voor anderen en een positieve bijdrage leveren aan de Venlose samenleving. Voor de Talent Award 2022 zijn genomineerd: Niki Benders (Beej Benders), Ray Schreurs (Reform Training) en Jella Theeuwen (Inner Buddies).

Klik hier voor meer informatie over de Talents Award.

De uitreiking van beide prijzen vindt plaats op dinsdag 13 december in Theater De Maaspoort in Venlo. 

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Lodewijk van der Grinten Prijs

Translate »