Genomineerden strijden om Lodewijk van der Grinten Prijs

Genomineerden strijden om Lodewijk van der Grinten Prijs

Frans Cremers (Cremers Coolcare), Wout van Eeuwijk (Pure Ingredients) en Guus Treuen (Marcelissen Food Processing Machinery) gaan strijden om de Venlose ondernemersprijs die dit jaar voor de tiende keer wordt uitgereikt. Alle drie de ondernemers hebben een duidelijke link naar het thema van dit jaar: Voeding, Creatie en Innovatie. In aanloop naar de ontknoping op 10 december in de Maaspoort stellen de ondernemers zich voor.

Tekst: Wesley Hegge

Het thema is gebaseerd op de speerpunten van de regio Venlo: agrofood, logistiek en maakindustrie. Daarbij spelen tevens de circulaire economie en innovatie een grote rol. Zowel in de agrofood als in de maakindustrie kent de regio een aantal toonaangevende bedrijven die bekend staan om het ontwikkelen van vernieuwende concepten. Daarnaast is Venlo van oudsher een belangrijke logistieke hotspot voor onder meer versproducten.

Ontwikkeling
Er zit duidelijk ontwikkeling in deze sectoren. De afgelopen jaren zijn er verschillende opleidingen en onderzoeksfaciliteiten bijgekomen en dit zal de komende tijd zeker verder uitbreiden. Tevens zijn er diverse samenwerkingsverbanden ontstaan die kennis- en innovatiebronnen verbinden met het regionale MKB. Voor startups en kleine, snelgroeiende bedrijven is er voldoende begeleiding en advies beschikbaar op het gebied van innovatie en subsidies. Ontwikkelingen die de stichting Lodewijk van der Grinten Prijs (LvdG) alle reden geven om de genomineerde ondernemers te zoeken binnen het thema ‘Voeding: Creatie en Innovatie’.

De prijs is een initiatief van de stichting LvdG, waarin LLTB Venlo-Horst, MKB Limburg, Ondernemend Venlo en de gemeente Venlo samenwerken. Vorig jaar ging de prijs naar Roy Hermans van de Hermans Groep.

Translate »