Het krachtigste zonnedak van Europa komt in Greenport Venlo

Het krachtigste zonnedak van Europa komt in Greenport Venlo

VENLO – Nunner Logistics krijgt op het distributiecentrum van Lidl in Venlo het krachtigste zonnedak van Europa. Het XXL warehouse wordt volledig vol gelegd met zonnepanelen. Eind 2020 ligt er op Trade Port Noord voor minstens 92 hectare aan dakoppervlak bedekt zonnepanelen.

Het krachtigste zonnepanelen dak van Europa. Die kwalificatie mag Nunner Logistics zichzelf over een paar maanden geven. Met een oppervlakte van 110.000 vierkante meter levert het dak van de logistieke dienstverlener in Venlo straks een vermogen van 13,1 Megawatt: het hoogste vermogen dat in Europa door één dak wordt geleverd.

Het dak wekt genoeg energie op om 4.500 huishoudens van elektriciteit te voorzien. De investering en exploitatie komt voor rekening van Ecorus. Het warehouse is een ontwikkeling van Next Level Development in samenwerking met Lidl en Nunner Logistics dat dit jaar Caroz overnam.

Duurzaamheid
In het dc verzorgt Nunner de logistiek voor de e-commerce van Lidl. “Duurzaamheid zit in het DNA van zowel Lidl als Nunner. Wij streven naar een bedrijfsvoering met een positieve impact op de omgeving. Dit zonnedak is een nieuwe mijlpaal en laat zien dat dit mogelijk is”, stelt Erwin Cootjans, ceo van Nunner Logistics.

Medio 2020 operationeel
De investering en exploitatie van het zonnedak komt voor rekening van Ecorus. Dit bedrijf verzorgt niet alleen het ontwerp, de installatie en de financiering, maar ook het beheer en onderhoud. Medio 2020 moet het krachtigste zonnedak van Europa een feit zijn.

Nieuw distributiecentrum
Nunner werkt naast duurzaamheid ook aan zijn distributiecapaciteit in Nederland. De logistieke dienstverlener bouwt in Helmond een nieuw distributiecentrum. Ook wordt hier het hoofdkantoor gevestigd.

Translate »