Vincent Pijnenburg van Ondernemend Venlo ontvangt koning Willem-Alexander

Vincent Pijnenburg van Ondernemend Venlo ontvangt koning Willem-Alexander

VENLO – Koning Willem-Alexander bracht dinsdagochtend een werkbezoek aan Fontys Hogeschool in Venlo. Vincent Pijnenburg, lector Cross-Border Business Development op Fontys en tevens voorzitter van de commissie Internationalisering van Ondernemend Venlo, mocht de koning uitleg geven over het onderwijsprogramma voor de grensregio Limburg-Niederrhein en initiatieven die de Duits-Nederlandse samenwerking in de regio versterken.

Door Wesley Hegge

Koning Willem-Alexander werd vergezeld door minister Raymond Knops, die sinds kort minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is. Tijdens het werkbezoek kregen zij te zien hoe een belangrijk onderdeel van het beleid van de minister uitpakt in de praktijk. “Welkom op deze bijzondere plek, midden in de Euregio”, zei Vincent Pijnenburg, op 20 november werd benoemd tot jongste hogeschoolprofessor van Nederland. “We moeten de grens zien als een kans. Van de 4000 studenten op Fontys in Venlo is 58 procent Duits. Een groot deel blijft hier in de regio wonen en werken.”

Voorbeeld voor de andere grensregio’s
De koning noemt de Nederlands-Duitse samenwerking op het gebied van onderwijs een voorbeeld voor andere grensregio’s. Willem-Alexander kreeg een kijkje in het Service Engineering Lab en had een ontmoeting met deelnemers van het High Potentials Crossing Border Project. Dit project laat Nederlandse en Duitse studenten kennismaken met de grensoverschrijdende arbeidsmarkt. Pijnenburg is niet alleen lector. Hij zet zich ook in voor Ondernemend Venlo als voorzitter van de commissie Internationalisering. Hij maakt zich al jaren sterk voor betere grensoverschrijdende samenwerking.

Translate »