Innovation Hub Supply Chain Valley

Innovation Hub Supply Chain Valley

Op woensdag 12 oktober heeft Ryan Palmen (burgemeester Gemeente Horst aan de Maas), Erwin Boom (wethouder Gemeente Venlo), René van Loon (directeur Gezondste Regio) en Peter Pardoel (voorzitter Supply Chain Valley) onder toeziend oog van ruim 190 aanwezigen de Innovation Hub van Supply Chain Valley officieel geopend.

De Stichting Supply Chain Valley is gebouwd op de fundamenten van Smart Logistics Centre Venlo,  een samenwerking van uitsluitend logistieke bedrijven, overheden en kennisinstellingen die sinds 2014 succesvol actief was in de regio Noord Limburg. In de huidige vorm richt de organisatie zich op logistiek- agrofood- en maakindustrie. Met als de verbindende factor: De Supply Chain.

Er wordt samen gewerkt aan thema’s die impactvol zijn en complex. Thema’s die samen beter op te lossen zijn dan alleen zoals arbeidsmarkt problematiek, duurzaamheid, energie transitie, innovatie en digitalisering. Maar ook een op Europe gerichte regio marketing en branding.

De Euregionale focus is ook een verandering. Supply Chain Valley is actief vanuit Noord Limburg en werkt samen met het Duitse WFG Kreis Viersen. Wat bleef was de samenwerking tussen ondernemingen, onderwijsinstellingen en overheden. Als is daar wel de omgeving aan toegevoegd.

Het meest tastbare is toch wel de Innovation Hub van Supply Chain Valley. Een door het bedrijfsleven gefinancierde locatie van meer dan 2000 M2. Voorzien van alle gemakken die passen in het tijdsbeeld van nu en de toekomst voor het organiseren van: Meetings, Congressen, Seminars, Trainingen en Workshops. Het pand heeft ook ruimtes voor starters, een proeftuin voor robotisering en living labs.

Supply Chain Valley zet in op samenwerking, met de sectoren, maar ook met andere organisaties die actief zijn in de regio. Het gaat er niet om iets nieuws toe te voegen maar door samenwerking proberen effectiever te zijn voor en met alle stakeholders. Inmiddels waren de Rotterdam Port Promotion Counsel, het Spoorcafé, De AI Brightlands community en de Agrofood met buitenlandse delegaties allemaal al eens te gast met hun events in de Innovation Hub. 

Met deze Innovation Hub wordt een fysieke locatie gerecreëerd voor Supply Chain innovatie in de regio Noord Limburg waar bedrijven, kennisinstellingen, studenten, overheid en omgeving elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en samenwerken aan innovatieve projecten. Het is daarmee een uithangbord voor de Limburgse ambitie om de logistiek en Supply Chain naar een nog hoger plan te tillen en een voorbeeld te zijn op het gebied van innovatie, duurzaamheid en toegevoegde waarde. 

Translate »