Limburg Export Award 2022

Limburg Export Award 2022

Limburg Export Award en Young Export Potential Award 2022

Donderdag 13 oktober werd Poeth uit Tegelen tweede bij de Limburg Export Award. De winnaar is Vekoma Rides uit Vlodrop. De andere tweede prijs was voor Case Packing Systems uit Stramproy. Naast finalist machinebouwer Poeth uit Tegelen deed ook Weir Minerals uit Venlo mee.

Limburg Export Award
De Limburg Export Award is een initiatief van de Export Sociëteit Limburg. Voor de Limburg Export Award 2022 koos de vakjury drie finalisten om te strijden om de award. Aan de award is een geldprijs van € 10.000 plus een kunstwerk verbonden. De uitreiking werd vanaf BASF Vegetable Seeds in Nunhems live voor L1 op tv uitgezonden.

DE KANDIDATEN

Vekoma Rides  (Winnaar)
Vekoma Rides BV uit Vlodrop produceert achtbanen en andere attracties en werkt wereldwijd voor de amusementsindustrie.

www.vekoma.com

Poeth (finalist)
Poeth BV uit Tegelen bestaat 100 jaar. Het bedrijf ontwikkelt en produceert losse machines en  complete productielijnen voor processen in diverse industrieën zoals feed, food en circulair.

www.poeth.nl

Case Packing Systems (finalist)
Case Packing Systems BV uit Stramproy ontwikkelt en produceert machines voor het secundair verpakken van flexibele zakken met diepvriesproducten als groenten, fruit, vlees en brood.

www.casepacker.com

De overige kandidaten waren:
Groba (Nederweert) – machines voor kaasfabrieken
Manders Automation (Venray) – automatiseringssystemen
SIF Netherlands (Roermond) – buizen voor windmolens
Vekoma Rides (Vlodrop) – achtbanen
Verschueren Orgelbouw (Ittervoort) – kerkorgels
Weir Minerals (Venlo) – industriële pompen

Young Export Potential Award 2022 voor Verdify
De Young Export Potential Award is een aanmoedigingsprijs voor startups die hun kansen over de grens aan het verzilveren zijn. Hiervoor waren vier kandidaten geselecteerd. De award werd gewonnen door Verdify, gevestigd op de Brightlands Campus Greenport Venlo. Zij richten zich op gezond voedsel met een platform voor gepersonaliseerde gezonde voeding.

https://verdify.nl/ 

Translate »