Kees Smit Tuinmeubelen opent vestiging in Venlo

Kees Smit Tuinmeubelen opent vestiging in Venlo

Wat tachtig jaar geleden startte met opa die met paard en wagen langs Almelose deuren trok voor de verkoop van huishoudartikelen, is inmiddels uitgegroeid tot een mooi en onderscheidend familiebedrijf, gespecialiseerd in unieke tuinmeubelen. Henk Smit, de derde generatie, staat vandaag de dag aan het roer van de tuinmeubelengigant en opende op maandag 19 december jl. in Venlo (vlak bij de A73) de derde vestiging. Bij deze Experience Store XXL kan men kiezen uit ruim 8.000 m2 aan tuinmeubelen.

Tuinmeubelen in alle soorten en maten en in verschillende prijsklassen, dat is wat je vindt in de Venlose Experience Store XXL van Kees Smit Tuin­meubelen. Naast Almelo en Amersfoort heeft de retailer Venlo gekozen als locatie voor de derde vestiging. Deze keuze is niet zomaar uit de lucht gegrepen, licht algemeen directeur Henk Smit toe: “We zagen veel potentie om beter bereikbaar te worden voor (potentiële) klanten uit het zuiden. Met de ervaring dat onze klanten voor een bezoek met gemak een uur rijden, worden we, met deze vestiging erbij, voor het grootste deel van Nederland bereikbaar. Daarnaast zijn we aantrekkelijker voor onze buurlanden; Duitsland en België; Venlo is mede dankzij de snelle bereikbaarheid via de A73 een toplocatie voor onze organisatie.”

Fysieke retail
Na een flinke verbouwing is het pand, waar voorheen tuincentrum bijSTOX was gevestigd, o.a. uitgebreid met een extra (derde) etage. Volgens Henk Smit is de omvang van de Experience Store XXL (ruim 8.000 m2) uniek in Europa. “Er zijn bedrijven die tuinmeubelen verkopen, maar niet in een pand met zo’n grote totaaloppervlakte als dat van ons. Wij geloven bij Kees Smit Tuinmeubelen nog steeds in fysieke retail, maar wel met de huidige behoeften van de consument. Daarom is alles wat we online verkopen ook in onze fysieke vestiging terug te vinden. Consumenten willen zulke producten bij aanschaf nu ook eenmaal graag ‘ervaren’. Dat maken wij hier mogelijk, mede door onze uitgebreide inspiratie­zones. Wij presenteren hier onze nieuwste tuintrends. Tot in detail worden deze uitgelicht. Een echte beleving.” Bijzonder is dat Kees Smit Tuinmeubelen elk product op voorraad heeft in Almelo, waar het distributiecentrum is gevestigd. “Je hoeft bij ons niet weken- of maanden­lang te wachten, maar binnen een paar dagen staat jouw nieuwe aankoop voor de deur en kun je er direct van genieten.”

Bedrijfscultuur
Met de komst van de nieuwe vestiging in Venlo zijn er zo’n vijftig nieuwe werkplekken beschikbaar voor het eerste seizoen. Smit: “Vanaf februari is onze Venlose vestiging zeven dagen per week open. Dat vraagt een aardige ploeg qua omvang.” Inmiddels zijn er al ruim dertig nieuwe werknemers (zowel fulltime als parttime) gestart, nadat zij zijn ingewerkt in de vestigingen van Almelo en Amersfoort. “Zo hebben zij onze bedrijfscultuur goed kunnen absorberen”, zegt Smit. “Klantvriendelijkheid is daarbij ons belangrijkste kenmerk.” Smit is trots op het Venlose team. “Het zijn leuke medewerkers die op een vriendelijke manier, zonder aan te dringen, onze klanten enthousiasmeren. We hopen hierdoor dat bezoekers in onze Experience Store XXL een optimale klantbeleving ervaren.

Maurice Peters en Henk Smit

Onze boodschap is dan ook dat winkelen een feestje mag zijn.” Daar draagt het bedrijf, dat onlangs zijn 80-jarig jubileum vierde, aan bij met een traditie, namelijk het trakteren van alle bezoekers op een kopje koffie en Twentse krenten­wegge. Deze traditie wordt ook door­gegeven richting Venlo, tot enthousiasme van de nieuwe storemanager, Venlonaar Maurice Peters“Het is ons doel om klanten een optimale winkel­beleving te geven en ze daarmee tot onze ambassadeurs te maken. We hopen dat zij onze fantastische tuinmeubelen­beleving delen met anderen en dat wij zo middels mond-tot-mondreclame nóg meer nieuwe bezoekers naar onze Experience Store XXL weten te trekken.”

Terrasleverancier voor de zakelijke markt
Naast de particuliere markt is Kees Smit ook actief op de zakelijke markt. Een terras voor een horecagelegenheid of een inrichting voor een zorglocatie? In de Experience Stores XXL is een groot aanbod te zien. Advies op locatie is ook mogelijk. De adviseurs voorzien je graag van deskundig advies.

www.keessmit.nl

Translate »