Merknaam Océ verdwijnt na 92 jaar

Merknaam Océ verdwijnt na 92 jaar

VENLO – De Venlose printerfabrikant Océ gaat vanaf 1 januari verder onder de naam Canon Production Printing. Zo maakt het moederbedrijf Canon vandaag bekend in een schriftelijke verklaring.

Océ maakt sinds 2010 deel uit van de Canon Group, maar behield tot nu dus wel de eigen naam. De naamsverandering is volgens Canon nodig om meer eenheid te krijgen tussen de verschillende bedrijven en producten die onder de vlag van Canon vallen.

Van der Grinten
Daarmee verdwijnt na 92 jaar de wellicht bekendste Venlose bedrijfsnaam. Océ zag in 1877 het levenslicht toen de Venlose apotheker Lodewijk van der Grinten boterkleursel voor margarine ontwikkelde. Onder zijn kleinzonen werd in 1927 aangevangen met de productie van kopieerapparaten onder de merknaam Ohne Componente waarvan Océ de gebruikte afkorting werd.

Bezuiniging
Eerder maakte moederbedrijf Canon al bekend volgend jaar flink te bezuinigen omdat de afgelopen jaren in Venlo forse verliezen werden gedraaid. In totaal moet er voor 35 miljoen worden gesneden. Daar staat tegenover dat Canon in Venlo momenteel ook een nieuw en duurzaam hoofdkantoor bouwt.

Translate »