Nieuw Interreg-programma open voor Nederlands-Duitse projecten

Nieuw Interreg-programma open voor Nederlands-Duitse projecten

VENLO – Voor bedrijven uit de regio Venlo liggen er kansen direct over de grens in Noordrijn-Westfalen, met bijna 18 miljoen inwoners. Bijvoorbeeld om samen een project te ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid of productinnovatie. Het Interreg-programma ondersteunt uw project met Europese subsidies. Het nieuwe programma loopt van 2021 t/m 2027.

Interreg is onderdeel van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en bestaat inmiddels ruim 30 jaar. De provincie Limburg, het Ministerie van EZK en regionale partners uit Nederland en Duitsland zorgen gezamenlijk voor de cofinanciering. Doel van Interreg is de grensoverschrijdende samenwerking tussen buurlanden in de Europese Unie, in dit geval tussen Nederland en Duitsland, te versterken. Iedereen – publieke en private rechtspersonen, organisaties en bedrijven – kan op ieder moment een projectaanvraag indienen. Een vereiste is wel dat Duitse en Nederlandse partners met elkaar samenwerken.

Aanspreekpunt
Heeft u een projectidee? Het regionale Interreg-programmamanagement bij de euregio rijn-maas-noord is het aanspreekpunt voor leden van Ondernemend Venlo. De Interreg adviseurs helpen bij uw projectaanvraag. Hier krijgt u advies en begeleiding vanaf het eerste idee tot aan de aanvraagprocedure en uitvoering hiervan. Meer informatie over het subsidieprogramma vindt u op de website.

Translate »