Op het Veld uit Belfeld bestaat een eeuw

Op het Veld uit Belfeld bestaat een eeuw

BELFELD – Op 21 juni 1921 schreef Jeu op het Veld zich in bij de KvK als ‘zelfstandig ondernemer’, waarna hij zijn smederij & buurtwinkel heeft opgezet op de Stationstraat in Belfeld. Hij zal zich destijds zeker niet hebben gerealiseerd dat dit bedrijf 100 jaar later nog steeds zou bestaan. Vandaag, op 21 juni 2021, hebben we die mijlpaal bereikt. Vandaag vieren we samen met onze 35 medewerkers ons 100 jarig jubileum.

Jeu verdiende zijn brood met zijn smederij en buurtwinkel die jaren later werd opgericht. Dat is niet wat Op het Veld vandaag de dag nog doet, maar toch werd destijds al de basis gelegd voor het bedrijf wat er nu staat; Jeu hielp mee met de elektrificatie van Belfeld. Hij verzorgde de infrastructuur en zorgde ervoor dat huizen aangesloten werden aan het bovengrondse net.

Familiebedrijf
Sinds die tijd hebben we veel dingen gedaan. We hadden de smederij, we verkochten lampen, huishoudelijke artikelen en zelfs Op het Veld fietsen die tot vandaag de dag in omloop zijn. We hebben boormachines geproduceerd en we waren een Elektrotechnisch installatiebedrijf. Vandaag is het laatste nog over; we zijn een technisch installatiebedrijf waarbij we zowel elektrotechnische als het werktuigbouwkundige installaties maken. De derde generatie, Gerard op het Veld, staat sinds 1985 aan het roer, Marie-Louise op het Veld werkt op de administratie, Math op het Veld (oudste zoon van Sjraar) doet de financiën en de vierde generatie, Dion op het Veld, is sinds september 2020 werkzaam bij Op het Veld.

Wat doen we nu?
Van advies en budgettering, via engineering en ontwerp tot de offerte: de complete uitvoering nemen we (met onze partners) op ons. En daarna het energiemanagement met monitoring, de inspecties (gecertificeerd) en het onderhoud. Dit om langjarig de installaties in topconditie te houden, waardoor de gebruiker van het gebouw zich op zijn eigen business kan concentreren. Door sterk aanwezig te zijn in het voortraject, ontzorgen we de eindklant en de hoofdaannemer op installatietechnisch gebied. Er is één aanspreekpunt voor alle installatietechnische disciplines. Mede hierdoor is er synergie tussen de verschillende installaties.

De disciplines waar we ons dagelijks mee bezighouden zijn: Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Beveiliging, Gebouwautomatisering, Duurzame energie, Energiemanagement, Technische inspecties en Service & onderhoud.

Duurzaam naar de toekomst
Ons pand is 100% energieneutraal: geen gasaansluiting, het dak ligt vol met zonnepanelen en het binnenklimaat regelen we met warmtepompen. Hiermee spelen we in op één van de belangrijkste onderwerpen in de komende jaren, duurzaamheid.

Dat installaties duurzaam moeten zijn is geen vraag, maar een must. Opdrachtgevers willen een duurzaamheidscertificaat en de complete bouwketen moet samenwerken om dit voor elkaar te krijgen. Voor alle gebouwgebonden technische installaties zorgen wij hiervoor, van advies en ontwerp tot uitvoering. Én nazorg. Dát is onze kracht.

Translate »