Stevige ambities Brightlands Campus Greenport Venlo

Stevige ambities Brightlands Campus Greenport Venlo

De ambities van de Venlose Brightlands campus liegen er niet om. Bijvoorbeeld: op termijn alle groene opleidingen in de regio – van mbo tot academisch – aan de campus binden. Sigrid Helbig is nu precies een jaar CEO van Brightlands Campus Greenport Venlo. Ze is ervan overtuigd dat 2023 het jaar van Brightlands wordt. Zeker met de vele projecten die op stapel staan!

Sigrid Helbig heeft zich het afgelopen jaar volop beziggehouden met het samenvoegen van de campusorganisatie met de vastgoedpoot. Ze ziet het samenvoegen van de beide organisaties als een belangrijke mijlpaal om nog effectiever aan het regionale ecosysteem te bouwen. ‘De arbeidsmarkt is en blijft een grote uitdaging. We willen dat de regio aantrekkelijk blijft voor werknemers omdat bedrijven zich vestigen waar ze de mensen en faciliteiten vinden die ze nodig hebben. Hierin spelen we als campus een belangrijke rol: hoe kunnen we de bedrijven het beste faciliteren?

Er ligt inmiddels een tactisch plan waarmee de campus de komende jaren vooruit kan. De focus blijft ongewijzigd: met gezonde voeding, future farming en de biocirculaire economie werken aan thema’s en transities die er echt toe doen.

De komende jaren wil Sigrid zich flink inzetten op het verstevigen van het ecosysteem: welke bedrijven zijn belangrijk om het ecosysteem op de Venlose campus draaiende te houden? ‘Iedereen heeft een netwerk. Door de juiste partijen bij elkaar te brengen op en rond de campus, kun je optimaal gebruik maken van elkaars kennis, kunde en netwerk.

Er wordt geïnvesteerd in onderzoeksfaciliteiten.

Geplande projecten zijn:
• Doorontwikkelen van het Test & Taste Center
• Inrichten van een Experience Center for Future Food
• Project Next Generation Farming
• Uitbreiding groene opleidingen op de campus
• Bevorderen toevallige ontmoetingen.

U kunt hierover meer te weten komen door onderstaande link aan te klikken:
Brightlands Campus groeit door naar volwassenheid

Translate »