Opening fietspad Grubbenvorsterweg

Opening fietspad Grubbenvorsterweg

Op donderdag 2 oktober 2023 vond de opening plaats van de reconstructie van het fietspad Grubbenvorsterweg en Parlevinkerweg.

Om de verkeersveiligheid van fietsers op de Grubbenvosterweg te verbeteren, werden er vanaf 2012 verschillende opties onderzocht. Uiteindelijk bleek een vrijliggend fietspad en een wijziging van de route voor het vrachtverkeer vanuit de centrale verwerkingsinstallatie de beste keuze. Door vertraging bij de grondverwerving, verplaatsen van nutsleidingen en ontbrekende financiën heeft de realisatie van het fietspad tot 2023 geduurd. Door de medewerking van de gemeente Venlo, de grondeigenaren en de financiering door de gemeenten Venlo en Horst aan de Maas, DCM, de provincie Limburg en de EU is het fietspad er uiteindelijk toch gekomen.

Oude situatie aan de Parlevinkerweg.

Nieuwe situatie aan de Parlevinkerweg.

 

De locatie is er door het nieuwe fietspad mooier en een stuk veiliger op geworden. Gedeputeerde Jasper Kuntzelaers – Provincie Limburg, Wethouder Erwin Boom – Gemeente Venlo en Wethouder Eric Beurskens – Gemeente Horst aan de Maas zorgden voor een feestelijke opening waarbij ook de klankbordgroep, betrokken bedrijven, projectleiders en medewerkers aan dit project aanwezig waren.

Diverse bedrijven van Ondernemend Venlo en het parkmanagement hebben hier ook veel effort ingestoken. Een speciaal woord van dank voor hun inzet.

Translate »