Uitzendschema TV-serie ‘Wat maakt Venlo…’

Uitzendschema TV-serie ‘Wat maakt Venlo…’

VENLO – In november en december zendt Omroep Venlo een zesdelige tv-serie uit met als titel ‘Wat maakt Venlo…’. Een programma over trots, kansen en samenwerkingen.

De tv-serie ‘Wat maakt Venlo…’ laat zien dat het landschap van bedrijven en organisaties in de gemeente Venlo vele parels herbergt. Bedrijven die met veel ondernemersgeest, daadkracht en innovativiteit koploper zijn in hun eigen branche. Veel van deze bedrijven zijn bij een groot deel van onze inwoners nog onbekend.

De kijker wordt met deze tv -serie in boeiende en open gesprekken meegenomen naar waar in de toekomst nog meer kansen liggen voor deze bedrijven en organisaties, maar ook waar de te tackelen uitdagingen liggen. Ondernemers, politici, onderwijzers en studerende jongeren gaan hierover in gesprek met presentator Frans Pollux in een unieke TV-setting in Villa Flora.

Het programma is een samenwerking tussen Omroep Venlo, Fontys International Business School, Rabobank Venlo e.o., Ondernemend Venlo en de Gemeente Venlo.

Het Uitzendschema van het tv-progamma ‘Wat maakt Venlo….” is als volgt:

maandag 4 november; Wat maakt Venlo uniek?
Deze aflevering laat zien wat het Venlose ondernemersklimaat zo uniek maakt dat we zoveel grote namen hebben voortgebracht. Met aandacht voor internationalisering, euregio, relatie Duitse achterland.

maandag 11 november; Wat maakt Venlo gezond?
Deze aflevering laat zien dat Venlo koploper is in innovatieve zaken op het gebied van gezonde voeding. Hoe anticiperen Venlose bedrijven op mondiale ontwikkeling en innoveren ze daarop. Met aandacht voor voedselveiligheid, gezonde voeding en duurzaamheid.

Maandag 18 november; Wat maakt Venlo tot hotspot?
Deze aflevering laat zien hoe de producten van de Venlose maakindustrie vervoerd worden. Wat is de rol van Venlo op de route Rotterdam – China en Venlo is logistieke hotspot, maar hoe blijven we dat ook in de toekomst? Met aandacht voor logistieke keten, ligging, techniek en verandering distributiekanalen.

Maandag 25 november; Wat máákt Venlo?
In deze aflevering laten we zien dat Venlose producten en innovaties de hele wereld over gaan. Met aandacht voor innovatie en de spanning op de arbeidsmarkt (hoe houden we technisch personeel in de regio).

Maandag 2 december; Wat maakt Venlo duurzaam?
In deze aflevering laten we zien hoe ver Venlo is in duurzaamheid. Waarom heeft Venlo gekozen voor gezonde Circulaire Economie en hoe helpt het de gemeente om zich internationaal te positioneren? Met aandacht voor ‘People Planet Profit’, duurzame bedrijventerreinen, MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen/’Urban Matters, People Matter’, innovatie en positieve impact.

Maandag 9 december; Samenwerking maakt Venlo.
In deze aflevering staat samenwerking om kansen mogelijk te maken tussen gemeente, bedrijfsleven en onderwijs centraal. Met aandacht voor Venlo studentenstad/grensstad en faciliteiten voor studenten en aantrekkelijkheid Venlo.

Herhalingen op de zondag na de reguliere uitzending.

Klik hier om uitzendingen terug te kijken…

Translate »