Universiteit Maastricht tilt onderwijs in Venlo naar hoger niveau

Universiteit Maastricht tilt onderwijs in Venlo naar hoger niveau

De campus van de Universiteit Maastricht is verhuisd naar het voormalige gebouw van de Raad van Arbeid. Door de grote verscheidenheid aan faciliteiten die het nieuwe gebouw heeft, is alles binnen handbereik en heeft de Campus Venlo weer ruimte om te groeien met behoud van haar hechte, internationale community.

Tekst: Wesley Hegge

Sinds 2009 kent de campus twee Engelstalige masteropleidingen: Health Food Innovation Management en Global Supply Chain Management & Change. In 2015 kwam daar ook een Bacheloropleiding bij: University College Venlo. De studieprogramma’s zijn gerelateerd aan de thema’s voeding, gezondheid, business & logistiek.

Onderwijs
Ondertussen werd de Venlose campus van de Universiteit Maastricht te klein. De campus verhuisde daarom naar het voormalige gebouw van de Raad van Arbeid. Diverse hoogwaardigheidsbekleders gaven speeches tijdens de opening op 10 oktober. Zij benadrukten allen hoe belangrijk de nieuwe campus is om het onderwijs in Venlo naar een nog hoger niveau te tillen.

Faciliteiten
Naast onderwijsfaciliteiten zoals een moderne collegezaal, onderwijsruimtes, kantoren, een riante gezamenlijke ruimte en een buitenplaats met veel groen, biedt het gebouw ook woonruimte voor studenten. Op de bovenverdieping zijn 28 fraaie studio’s gerealiseerd. Deze worden aan eerstejaarsstudenten aangeboden in volgorde van aanmelding. Na een jaar ‘on-campus’ te hebben gewoond wordt aan deze studenten gevraagd ruimte te maken voor de volgende lichting. Gedurende het jaar ontdekken studenten hoe de huurmarkt in Venlo werkt en kunnen zij makkelijker een definitieve plek vinden.

Dit jaar startten ruim vijftig procent meer studenten hun studie aan de Campus Venlo ten opzichte van het vorige academische jaar. Door de grote verscheidenheid aan faciliteiten die het nieuwe gebouw heeft is alles binnen handbereik en heeft de campus weer ruimte om te groeien met behoud van haar hechte, internationale community.

Studieprogramma’s
Het bijzondere aan de studieprogramma’s die de Universiteit Maastricht in Venlo aanbiedt is hoe zij zich op regionale ontwikkelingen focussen. Studenten en onderzoekers werken op de Brightlands campus Greenport Venlo samen met ondernemingen aan innovaties op het gebied van gezonde voeding.

Ook de verschillende onderzoeksunits die verbonden zijn aan de Campus Venlo en hun vestiging vonden in de Villa Flora werken samen met kennisintensieve bedrijven. De onderzoekslijnen van de Campus Venlo richten zich op verschillende thema’s van het spijsverteringsproces, de psychologie van het eten, de effecten van voeding op lichaam en gezondheid en de juridische aspecten van voeding. De kennis die hier wordt opgedaan is erg interessant voor bedrijven in Venlo en de omgeving. Het bezoeken van bedrijven in de regio vormt een belangrijk onderdeel van hun studie. De connectie met het bedrijfsleven is vanaf moment één essentieel.

Translate »